I, ja hi som!

I, ja hi som!

{mosimage}Mentre mares i pares de l’escola Torre Barona intenten trobar una solució més lògica que la proposada. En llegir el Castell d’aquest mes he quedat horroritzada, i no pel mal ús que en fan, d’un malentès bilingüisme que no permet,pràcticament, treure el nas a la llengua pròpia i així contribueixen,amb voluntat i ganes, a arraconar la nostra llengua. Si no pel tractament que, per més que s’esforcen a fer-lo habitual,no m’hi acabo d’acostumar. És difícil acostumar-se a la demagògia fàcil, al fet que es donin per fetes obres, i altres coses que només existeixen en recreacions virtuals d’ordinadors. Ara,per anar una mica més enllà,com que ja han donat per iniciada la cursa electoral,les barbaritats augmenten,la mentida amb aires de certesa apareix més nítida. Es gasten calers institucionals per a les aparicions estel·lars dels responsables del govern municipal,editen díptics per a proclamar la feina feta,plataformes i altres dreceres ens apropen a les virtuts dels nostres governants municipals,i, per si faltava carn a l’escudella,dediquen el seu espai,del qual disposen com a Grup Municipal,quan tenen tota la revista, que també té delicte,a fer descaradament campanya de les seves gràcies. Mentrestant,la ciutadania busca aparcament i no en troba,veu com la neteja dels carrers i places torna a ser minsa,que la gent jove cada cop té més dificultats,no ja per emancipar-se (que això ja és somiar truites, doncs els habitatges protegits per molt bonics que surtin en les fotografies encara s’han de construir), sinó per poder trobar alguna feina,agafem els trens altre cop massificats,hem de fer malabarismes per arribar a finals de mes,la nostra gent gran amb la pensió (les més baixes les han apujades 9€) no poden sobreviure i al malmès comerç de la ciutat passa un aire que fa feredat…Hi ha moments que la fantasia que hi posen no fa tant de mal,però en aquests moments és ofensiu que ens prenguin per beneits. Però,han començat campanya i ja no hi ha problemes reals del dia a dia,hi ha plateret i faràndula:uns es venen com els millors,altres que qualsevol que comparteixi algun dels valors que enumeren ja,pràcticament tenen carnet de la seva formació (en deuen tenir l’exclusiva) i altres…

Sabeu? Algunes preferim fer menys soroll,compartir valors i actituds amb molta gent,sense cap mena d’exclusivitat,i amb els mitjans modestos dels quals disposem,parlar del dia a dia de la nostra ciutat,de la ciutat real: la de les famílies,la de les escoles,la dels comerciants i emprenedors,la de les dones que han d’anar a mercat i de les que abans d’anar a treballar han de portar la canalla a la Llar d’Infants,la dels joves que volen dir la seva i la de la gent gran,massa cops oblidada…

Àngels Coté
Esquerra