MANEL CAMPS, candidat a l’Alcaldia per SI

MANEL CAMPS,candidat a l’Alcaldia per Solidaritat Catalana per la Independència

{mosimage}Manel Camps, tinc 54 anys, estic casat i tinc 3 fills. Sóc Economista per la Universitat de Barcelona, sóc Censor Jurat de Comptes, ocupo un lloc de responsabilitat a CatalunyaCaixa, en l’àrea de Tecnologia. Visc a Castelldefels des de l’any 1994 al barri de Botigues.

Com podem rendibilitzar o beneficiar a la nostra ciutat?
Des de Solidaritat Catalana per la Independència tenim un projecte engrescador i, per això, hem engegat el projecte IMAGINA, obert a la participació de tothom. Castelldefels disposa d’uns avantatges respecte a altres pobles que cal potenciar. És una ciutat turística, que disposa de molts establiments hotelers i de restauració, el seu comerç pot obrir els diumenges,  i està dotat d’uns espais idonis per a practicar determinats esports, la platja, el canal olímpic, etc. Cal establir mesures de qualitat per a millorar aquests sectors i caminar cap a l’excel·lència, de manera que tothom tingui Castelldefels com un referent positiu i no es conegui a la nostra ciutat només pel “neng de Castefa” o pels problemes de delinqüència.

Què canviaria vostè o quina mesura urgent prendria?
Seria intransigent amb la brutícia, tant en els carrers com en els parcs, i per això cal actuar en 3 àmbits: en primer lloc, fent pedagogia perquè tothom entengui els avantatges socials. En segon lloc, aplicant  sancions, quan calgui; i en tercer lloc, potenciar els serveis de neteja. També modificaria els horaris de la zona blava, de manera que afavoreixin el petit comerç local i als residents dels barris.

Quins són els problemes de Castelldefels?
Els problemes de Castelldefels són, en gran mesura, conseqüència de problemes generals de l’Estat espanyol, altres ho són del dèficit de la Generalitat i els Ajuntaments causat per l’espoliació fiscal que pateix Catalunya, 22 mil milions d’Euros a l’any i d’altres són de caire més local. El problema de l’atur és el pitjor que pateix el nostre poble i, per això, l’Ajuntament, des de les seves competències ha d’ajudar a crear ocupació, tant des del punt de vista directe com ajudant a les empreses a crear-ne. Pel que fa als problemes més locals, cal assenyalar que cal millorar el transport públic amb la resta de la comarca i ajustar les parades dels busos dins del poble. El servei de RENFE Rodalies és penós, no és digne d’un poble que vol ser capdavanter en un país de primera. El problema de les antenes de mòbils, cal millorar l’atenció sanitària, cal buscar locals per fer activitats per a joves d’entre 14 i 18 anys. Cal acabar les voreres de tots els carrers del poble,  cal millorar el Passeig Marítim, cal potenciar l’ús del canal Olímpic, com a exemple de molts altres aspectes que caldria anar millorant.

I la seva proposta de solució?
Ajudar a la creació d’ocupació, i millorar el transport públic amb coordinació amb els ajuntaments propers. Per als altres problemes necessitaríem més espai del que dóna aquesta entrevista.

Quins suggeriments  té per al nostre comerç i per a la nostra restauració?
S’ha d’intentar millorar la qualitat i donar un servei diferenciat. Això en molts casos ja és així, però s’ha d’intentar generalitzar. Castelldefels ha de ser reconegut pel seu comerç i el seu sector turístic. Per a Solidaritat Catalana per la Independència són sectors prioritaris i així consta en el nostre programa electoral. Tenim un projecte de policia de barri que ajudaria molt al petit comerç del poble.

Pensant amb una hipotètica coalició, amb qui pactaria?
El nostre objectiu és donar a conèixer, des de l’Ajuntament, també els dèficits que té Catalunya com a conseqüència del model fiscal  i de les inversions que es fan a Espanya. El nostre objectiu no és entrar en el govern a qualsevol preu, i només pactarem amb partits que respectin i comparteixin els punts bàsics del nostre programa electoral. De tota manera, veig molt difícil un pacte amb CiU o ERC mentre segueixin defensant el model autonòmic. Nosaltres no volem parlar d’independència, volem treballar-hi i fer-la possible.

Un missatge per a l’electorat?
SI és un partit on s’apleguen professionals de molts àmbits, que no volem viure de la política i que el nostre únic objectiu és servir a Catalunya per a portar-la a la plenitud de què parla l’himne dels Segadors. I això també es fa des dels ajuntaments. Volem la regeneració democràtica i la màxima transparència.