Tots contra el càncer

Tots contra el càncer

{mosimage}Ja som aquí.
De fet, ja hi érem. Senzillament, un petit grup de persones ens hem adonat que podem i volem ser útils per a moltes persones. Quan una persona és diagnosticada d’un càncer, sembla que el món se li caigui al damunt. Fins i tot, la mateixa paraula s’intenta evitar. Sembla que un s’endinsa en un túnel fosc i sense sortida. En realitat, no és exactament així. Hi ha més d’ una sortida, afortunadament. I és que, realment, les ciències “adelantan que es una barbaridad”. Val a dir, per exemple, que la osteoporosi té una mortalitat superior a la del càncer de mama. I, en canvi, ningú s’espanta pel fet de ser diagnosticat d’osteoporosi.

La “Associació Espanyola contra el Càncer” (AECC) té més de 50 anys d’existència i, actualment, és una de les poques organitzacions cíviques que passen totes les proves de control. Tots els recursos i totes les activitats són auditades permanentment. La missió principal de l’AECC és la lluita contra el càncer en totes les possibles modalitats conegudes, o que en el futur es coneguin, mitjançant el desenvolupament de funcions i de activitats de divulgació, de prevenció, d’investigació, de formació i de caràcter sanitari o assistencial.

Què fem? Es veu ben clar a la Memòria Anual de les nostres activitats que podeu trobar a www.aecc.es. Un 23,42% dels nostres recursos econòmics es destinen al suport i acompanyament del pacient oncològic i dels seus familiars. En general, es tracta de suport psicològic però també es destinen algunes partides per a ajudes econòmiques directes. Pacient a pacient, hom proporciona l’ajuda necessària per resoldre aquells problemes on no arriba el nostre sistema sanitari i social públic. Es tracta d’un suport específic per persones concretes. Un 21,41% de les nostres despeses es destina a fomentar projectes concrets de recerca sobre el càncer. Els avenços, en aquest camp, són força encoratjadors. En aquests moments, podem dir que som capaços de guarir un 50% de tots els tipus de càncer. La recerca és, per tant, fonamental. Encara que hi destinem un 8,59% dels nostres recursos, la prevenció és una activitat  de gran rellevància per a nosaltres. Les campanyes preventives ens poden permetre detectar molts casos en els seus inicis, facilitant així el camí del tractament i millorant el pronòstic. Les nostres campanyes inclouen un ampli ventall: Dia Mundial contra el Càncer, Setmana per a la Prevenció del càncer Colo-rectal, Campanya de Prevenció Solar, Dia Mundial Sense Tabac i Dia Internacional Contra el Càncer de Mama són les principals. Una part significativa de totes aquestes activitats és possible gràcies al nostre Voluntariat, al qual dediquem un 8,1% dels nostres recursos econòmics. Durant l’any 2009 (darrera Memòria publicada), 530 Voluntaris van donar assistència a 798 persones.

Les persones que formem part de l’AECC Castelldefels volem dur a terme aquestes tasques a la nostra ciutat. Per això, us necessitem a tots i, molt especialment, a totes. Per començar-nos a conèixer us convidem a l’acte de presentació que tindrà lloc a la Biblioteca Ramón Fernández Jurado el dia 15 d’abril a les set de la tarda. Ens acompanyarà una persona molt especial, la coneguda advocada Magda Oranich. A més, podreu gaudir d’una exposició de llibres sobre el càncer, inclosos els títols editats per l’AECC i dels quals es fa donació al fons de la Biblioteca. I els podreu demanar en préstec. També us informarem de les accions que tenim previstes.

Per a totes aquelles consultes que vulgueu adreçar-nos, disposem d’un Departament de Comunicació que trobareu disponible a l’adreça electrònica castelldefels@aecc.es

Fins aviat
AECC Castelldefels