UE en zona tranquil·la

Un gran mes de febrer deixa el Castelldefels en zona tranquil.la

{mosimage}Immersos en plena recta final del campionat de lliga de la Tercera Divisió 10-11 –al tancament d’aquesta edició s’havien disputat 29 jornades-, la UE Castelldefels ocupa una còmoda 11ª posició, amb 39 punts, conseqüència directa d’un gran mes de febrer en què els homes d’Antonio Escudero han viscut el seu millor moment de joc i resultats.

{mosimage}L’any 2011 no va començar massa bé en clau marinera, ja que el Castelldefels va engegar-lo amb una solitària victòria (contra el cuer Premià a Els Canyars: 2-1) i tres derrotes (Terrassa, Pobla de Mafumet i Europa), resultats que van situar-lo en una perillosa zona mitjana-baixa de la classificació, més a prop dels llocs de perill que dels de privilegi. L’equip, en una circumstància inusual aquesta campanya, va encaixar molts gols, acusant en excés les baixes per lesió d’alguns 'homes clau'. Al segon mes de l’any, però, tot va canviar de mig a mig. El punt d’inflexió positiu dins aquesta dinàmica el va marcar el gran triomf assolit a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià contra l’Espanyol B (0-1). La diana d’Álex Cano i l’heroïca actuació defensiva de tot el bloc, encapçalat per un espectacular Planagumà sota pals –qui va tornar a aturar un penal-, van propiciar que l’equip recuperés el seu millor estat anímic, encadenant posteriorment tres triomfs consecutius contra l'aleshores líder Montañesa (2-1), en un matx de clar color local, l’Amposta (4-1), en un duel que va servir perquè estrenés el seu caseller golejador el fitxatge del mercat d’hivern, Sascha Andreu, i el Cornellà (0-1) –el Castelldefels mai ha perdut contra el quadre verd a Tercera-. Quatre victòries seguides que van rellançar el conjunt d’Escudero a còpia de bon futbol, solidesa defensiva, concentració i efectivitat. Per primer cop en moltes jornades, el vestidor albirava les posicions capdavanteres.

Aquesta inèrcia positiva, però, es va veure frenada en part en el darrer encontre als Canyars, en què els grocs, tot i oferir una molt bona imatge, no van poder passar de l’empat davant un notable Manlleu (1-1), avantsala de la derrota de l’últim partit disputat, en aquest cas al Municipal d’Ascó (3-2). Després de cinc jornades el Castelldefels tornava a tastar el sabor de la derrota. No obstant això, però, cal destacar l’esforç i el rendiment d’una UEC que, cada cop té més al seu abast el principal objectiu del curs, que no és altre que assegurar la permanència, una temporada més, al grup 5 de la Tercera Divisió. Com més aviat s’aconsegueixi, molt millor, ja que la recta final de curs es preveu no apta per a cardíacs en una categoria que, enguany, roman més equilibrada que mai.

Darreres 6 jornades de la UE Castelldefels
J24: RCD ESPANYOL B – UE CASTELLDEFELS: 0-1 (Cano)
J25: UE CASTELLDEFELS – CF MONTAÑESA: 2-1 (Jorge Sánchez, Uri)
J26: UE CASTELLDEFELS – CF AMPOSTA: 4-1 (Sascha 2, Jorge Sánchez, Edgar Doblas)
J27: UE CORNELLÀ – UE CASTELLDEFELS: 0-1 (Edgar Doblas)
J28: UE CASTELLDEFELS – AEC MANLLEU: 1-1 (Sascha)
J29: FC ASCÓ – UE CASTELLDEFELS: 3-2 (Roberto Camacho, Lavilla)