El municipi lliura els Premis Ciutat de Castelldefels 2011

El municipi lliura els Premis Ciutat de Castelldefels 2011

L'Ajuntament va lliurar els Premis Ciutat de Castelldefels amb els quals cada any el municipi vol reconèixer, en quatre categories diferents, la tasca d'aquelles persones que han treballat per la llibertat, la igualtat, la solidaritat, el progrés o el civisme.

{mosimage}Premi d’Acció Cívica: Grup de Poesia Alga
Un grup de persones es reuneixen l’any 82  per parlar de la formació d’una entitat amb il·lusions literàries. A partir d’aquest moment, tot van ser idees, treball de creació, compromís sociocultural, il·lusió i també més d’una discussió.
Al llarg de 25 anys més de 50 cultivadors de la poesia i narrativa han format part del grup i de les seves múltiples activitats. La seva principal eina de donar-se a conèixer és la revista que s’ha vist enriquida per les il·lustracions i fotografies de molts artistes de la ciutat i d’arreu. Han organitzat recitals i  homenatges entre els que destaquen al poeta Federico Garcia Lorca a la Plaça de la Musica en col.laboració de la Casa de Andalucia ,la Coral Margalló i Ràdio Castelldefels. Molts del seus membres han publicat llibres, entre ells Xavier Carreras, Ignacio Gamen,Gerardo Guaza, Goya Gutierrez, Jorge Navarro…

Premi d'Economia: Centre Mèdic de Castelldefels
El Centre Mèdic i de  Rehabilitació de Castelldefels es va crear a l´any 1977, situat inicialment a la Plaça Espanya i dedicat exclusivament a la recuperació funcional a càrrec del fisioterapeuta Sr. José Gámiz.  Al cap d’un any i davant la falta d´espai, el Centre és traslladat a l´Av. de la Constitució núm. 197, on s´inicien altres activitats, com ara Medicina Interna a càrrec del Dr. Jesús Toril, Medicina General, Infermeria, Radiologia convencional, etc.
El Centre sempre ha estat vinculat a la població, i durant uns anys va donar la prestació de serveis tals com el de l´atenció sanitària a indigents o la planificació familiar, que incloïa la realització de mamografies, classes de preparació al part, a més d´altres serveis.
Des de fa uns anys, el Centre col·labora amb el programa de vacunacions de la Direcció General de Salut Pública, un altre exemple d´integració amb les institucions dedicades a la cobertura mèdica.
Dins del seu pla estratègic i a causa del creixement demogràfic de la zona, el Centre Mèdic Castelldefels ha realitzat una aposta pel que ja és una realitat, la Cirurgia Menor i Major Ambulatòria, adquirint un local de 800m² que destina a aquesta activitat, on són ubicats 2 quiròfans en els quals es podran realitzar intervencions quirúrgiques que no requereixin ingrés, així com les consultes mèdiques relacionades amb la cirurgia.
Ara, més de 30 anys després, comença un projecte que suposa un gran repte, un centre de cirurgia  major i menor ambulatòria. Aquestes noves instal·lacions han estat dissenyades per a la realització d´intervencions quirúrgiques de forma ambulatòria, comptant amb els últims equipaments i amb profesionals altament qualificats.

Premi Ciutat de Castelldefels: Alfonso López
Nascut a València l’any 60, és llicenciat en Geografia e Història per la Universitat de Barcelona, i fundador i actual president d’una de les entitats més actives de la ciutat, L’Agrupació Astronòmica de Castelldefels.
Des de l’any 2010 és el President de la Secció Espanyola d’Amnistía Internacional, organització sense ànim de lucre amb més de 60.000 socis a Espanya. És el portaveu principal de l’organització a  Espanya juntament amb el seu director, Esteban Bertrán. Ha estat membre del Comitè Executiu Federal durant dos anys i coordinador del programa d’acció de País de Turquia.
Fundador l’any 2002 del Grup Llobregat Sud d’Amnistia Internacional.
Ha col.laborat  amb articles a diferents revistes científiques sobre arqueologia, astronomia, històries de la ciència, gestió cultura i drets humans.
L’any 97 va dirigir unes de les revistes amb més renom de divulgació sobre les ciències de l’espai, “Universo”, i al 99 va ser assessor científic de la revista Astronomia.

Premi especial Ciutat de Castelldefels: Institut de Geomàtica
L’Institut de Geomàtica és un centre de recerca públic, format en consorci per la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya. Centre d’alta recerca multidisciplinari que es dedica a l’estudi, administració i explotació d’informació georeferenciada. Aquestes activitats estan relacionades amb disciplines innovadores, com ara el control remot, tecnologies de la informació, sistemes de posicionament i comunicacions. La missió de l’Institut és el foment i el desenvolupament de la Geomàtica, a través de la recerca aplicada i de la docència, en benefici de la societat.  Des de la seva seu a Castelldefels, emprèn activitats de recerca en Teledetecció i fotogrametria, sistemes d’observació aerotransportats i de satèlit. Geodèsia espacial i inercial, aplicacions a la navegació i als sensors de teledetecció. Modelatge i representació cartogràfics, sistemes d’informació geogràfica relacionats amb la telemàtica. Navegació, sistemes basats en satèl.lits, aplicats al transport, agricultura, logística. Es relaciona amb la cartografia, el sistemes d’informació geogràfica i les xarxes telemàtiques.
Actualment estan desenvolupant el projecte Galileo, que ens portarà al GPS europeu.