Entrevista a Anna M. Pérez, candidata a l’Alcaldia per CiU

Entrevista a Anna M. Pérez

Candidata a l'Alcaldia per CiU

{mosimage}Quina valoració fa del mandat 2007-2011?
CiU ha format part de l’equip de govern si bé com a soci minoritari, i som corresponsables de la feina feta. Tot i així en faig una valoració ambivalent: per una banda tenim nous equipaments i hi ha hagut una gran inversió en millores a la via pública, però no estic satisfeta de com s’han portat a terme algunes actuacions, sobretot per les molèsties que les obres han causat als veïns i els problemes que han comportat per a molts comerciants. Castelldefels necessita un nou lideratge, que planifiqui la seva acció tenint més en compte les necessitats de tothom, amb transparència, sense imposicions, tenint com a guia criteris d’excel·lència. Aquest és la meva proposta.

De l’acció de govern que ha estat sota la  responsabilitat del seu grup municipal, quines accions destacaria?
Durant aquests quatre anys hem viscut l’esclat de la crisi econòmica, amb els drames humans que això comporta. Les àrees de Serveis Socials i de Promoció econòmica i Foment de l’ocupació, dirigides per regidors de CiU, han adquirit un nou protagonisme, perquè els ha correspost estar al costat de les persones més afectades. Des de l’Ajuntament s’ha fet una gran esforç per respondre a l’increment de la demanda d’aquests serveis, pràcticament sense modificar la plantilla de personal que s’hi destina, la qual cosa vol dir que  s’ha fet una molt bona gestió i que en aquests àmbits disposem de magnífics professionals. Per esmentar un exemple, a la Guaita, el centre de suport a l’economia de Castelldefels, vam passar d’uns 38.000 usuaris atesos l’any 2007 a 65.000 l’any 2010. Des d’un punt de vista comparatiu, es pot dir que hem aconseguit fer més amb menys, i aquest és el plantejament que volem fer extensiu a tota l’administració municipal.

Quins són els problemes de Castelldefels?
Hores d’ara, com a tot arreu, el primer problema és l’atur i les seves conseqüències socials, la resposta a les quals ha de ser la prioritat del proper equip de govern municipal. Però deixant de banda aquest aspecte, no exclusiu de la nostra ciutat, crec que a Castelldefels, històricament, els diferents barris han estat tractats de forma desigual, i això es tradueix en què determinades zones de la ciutat encara tenen una dotació d’equipaments i una qualitat urbanística insuficients. Aquesta és una assignatura pendent que hem de superar durant els  propers anys. Òbviament no és l’únic problema de Castelldefels, però entenc que és una de les grans mancances estructurals que expliquen que encara no tinguem una ciutat prou cohesionada.

I la seva proposta de solució?
Deixi’m que li exposi  5 punts destacats del nostre programa, que descriuen per on van les solucions que proposem:
1. Tindrem una ciutat més segura amb policia a tots als barris. Més cívica, càlida i amable. Més neta, maca i ben cuidada, on la gent estigui orgullosa de viure.
2. Farem que la millor pista esportiva sigui la platja i redissenyarem la  xarxa de carril bici, arreglant els inconvenients de trams com el del Passeig Marítim.
3. Farem aparcaments subterranis  a la platja i a la plaça de l'Estació, i l’avinguda Constitució esdevindrà un bulevard comercial amb prioritat per als vianants.
4. Crearem nous llocs de treball promovent els emprenedors i afavorint a totes les empreses. Tindrem una finestreta única per a tots els tràmits administratius.
5. Farem una administració més eficient i transparent, amb un bon govern, amb més seny i sentit comú, i on tothom se senti més atès.

Quins suggeriments té per al nostre comerç i la nostra gastronomia?
Castelldefels és una ciutat de serveis, amb un gran protagonisme de la gastronomia i del comerç. Hem de seguir impulsant el centre com a gran àrea comercial a l’aire lliure, capaç d’atreure tant la clientela local com la gent de fora, per la qual cosa hem de propiciar que s’hi instal·lin establiments que exerceixin de motors de l’activitat. Tenim com a objectiu  que Castelldefels sigui un referent d’alta cuina, i hem de donar a conèixer encara més, sobretot més enllà dels nostres límits municipals. A més, com he assenyalat abans, la construcció d’un nou aparcament soterrat al centre i d’un altre a la platja han de permetre superar els problemes d’estacionament que també són un fre per al desenvolupament del comerç i de la restauració local.

Pensant en una hipotètica coalició, amb qui pactaria?
En primer lloc, haig de dir que el nostre objectiu és guanyar les eleccions i assolir l’alcaldia, i aquest serà un plantejament rellevant a l’hora de parlar de pactes. En tot cas, més enllà dels socis concrets, hem de garantir que es faci efectiu un canvi real, tant en les prioritats municipals com sobretot en la forma de portar-les a la pràctica.

Un missatge per a l’electorat
El mes de novembre Castelldefels va apostar majoritàriament  pel canvi en positiu que representa CiU per a Catalunya, ara ha arribat l’hora de fer efectiu aquest canvi a la nostra ciutat, establint-hi un nou lideratge i una altra manera de fer les coses.