Pensaments en un vot

Pensaments en un vot

{mosimage}Escric això just després d’haver votat al CEIP Antoni Gaudí. Diverses coses em passaven pel cap a la cua per a dipositar la papereta. Un pensament de record per a l’Andrés Ligero, un comunista i una bona persona de Castelldefels que ens va deixar fa poques setmanes. Fins sempre Andrés.

Un desig democràtic, que més persones –que en altres ocasions- anessin a votar. El vot és un dret i una responsabilitat, és una expressió de la democràcia.  Una democràcia que s’ha d’exercir i defensar permanentment (i no n’hi ha prou votant): la democràcia política, econòmica, social i cultural.

Una agraïment, al Joan Lluís Amigó, la Lourdes Carreras, la Candela López, i a tot el grup municipal d’ICV-EUiA, per la bona feina feta: han estat protagonistes actius per què Castelldefels estigui millor que fa 4 anys.

Un compromís, les eleccions passen i caldrà continuar fent propostes, lluitant i sumant gent: per la creació d’ocupació i contra l’atur; en favor dels serveis públics i contra les retallades en salut i educació públiques; pel dret a l’habitatge i contra els desnonaments per les hipoteques; en favor de les polítiques públiques i contra l’especulació financera; aconseguint que la política marqui l’economia i que l’economia estigui als servei de les persones, i no que banquers, especuladors i mercats empitjorin les nostres vides i ens robin la política i la democràcia; apostant per les energies renovables i contra l’energia nuclear i el canvi climàtic.

I una esperança, que l’energia cívica que ha resorgit ajudi a transformar la realitat. Una energia cívica que s’està expressant-fa setmanes- a Associacions de Pares i Mares i professionals de l’educació, a professionals i usuaris de la salut, als treballadors i treballadores que defensen els llocs de treball, a les 200 entitats i centenars de milers de persones que van manifestar-se el 14 de maig a Barcelona, i a la gent jove i persones que participen del moviment i les acampades 15-M arreu del país.

Jordi Miralles i Conte, coordinador general d’EUiA i diputat
jordi.miralles@parlament.cat