La platja de Castelldefels Bandera Blava i “Q” de Qualitat

La platja de Castelldefels torna a ser reconeguda amb la Bandera Blava i amb la "Q" de Qualitat

{mosimage}La platja de Castelldefels ha tornat a renovar el distintiu “Q” de qualitat turística. Es tracta d'una certificació de qualitat que concedeix L'Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE), organisme que depèn del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. La bandera "Q" de Qualitat Turística per al sector de platges, és una norma que recull els requisits que ha de complir una platja, referida tant als equipaments d'ús públic, com als processos de prestació de servei a la platja en neteja, seguretat, salvament, informació, etc.

L'ICTE és una entitat de certificació de sistemes de qualitat especialment creat per a empreses turístiques. Es tracta d'un organisme espanyol, independent, sense ànim de lucre i reconegut en tot l'àmbit nacional.
Castelldefels va aconseguir aquesta certificació el setembre de 2007. La ciutat té implantat aquest sistema de gestió de la qualitat a la seva platja. Aquest fet comporta un seguit d'avantatges com el control de la qualitat de les instal·lacions i serveis, el registre i control més actiu de les reclamacions sobre els serveis prestats i les activitats que s'hi desenvolupen i l'obtenció d'un reconeixement a nivell nacional i internacional.

També renova la bandera blava

La bandera blava és un guardó que atorga un jurat internacional format entre d'altres per la Fundació d'Educació Ambiental (FEE) i les Agències de les Nacions Unides per al Medi Ambient i el Turisme.
Aquest distintiu, que s'atorga amb periodicitat anual, distingeix aquelles platges i ports que compleixen una sèrie de condicions en matèria d'educació ambiental i informació, qualitat de l'aigua, gestió ambiental i seguretat i serveis. Enguany, com l'any passat per primera vegada, la platja de Castelldefels ha estat distingida amb aquest guardó en la seva la totalitat.

Com a exemple d'aquestes accions continuades per preservar la qualitat ambiental de la platja que impulsa l'Ajuntament de Castelldefels, figura la protecció de l'ecosistema dunar. Després de diferents actuacions succeïdes al llarg del temps per a la recuperació i conservació de les dunes de la platja, l'Ajuntament va establir, a l'estiu de l'any passat, una zona de protecció de la vegetació dunar enfront del Parc del Mar.