L’acord entre PSC i CiU a Castelldefels encallat

L’acord entre PSC i CiU a Castelldefels encallat

L’acord entre PSC i CiU a Castelldefels, encallat perquè la federació nacionalista posa l’Alcaldia com a condició.

{mosimage}Després de les trobades prèvies que delegacions dels dos partits han mantingut en els últims dies, el candidat del PSC a Castelldefels i actual alcalde en funcions, Joan Sau, s’ha reunit aquest matí amb la cap de llista de CiU, Anna Pérez, amb l’objectiu d’arribar a un acord que permeti reeditar el pacte que ambdues formacions polítiques i ICV-EUiA han mantingut a l’Ajuntament de Castelldefels en els darrers set anys. La trobada, però, no ha donat cap fruït, ja què CiU ha  mantingut el seu posicionament inicial de que qualsevol negociació passa per un canvi a l’Alcaldia.

Per tant, si CiU manté com a condició innnegociable que Sau no sigui l’alcalde de Castelldefels els pròxims quatre anys, com sembla indicar, la federació nacionalista, per acció o omissió, donarà l’alcaldia al PP el pròxim dissabte.

El PSC ha fet una aposta decidida per reeditar l’acord de govern municipal que des de 2004 ha mantingut amb CiU i ICV-EUiA i que ha permès que en aquests darrers anys la ciutat hagi viscut un canvi qualitatiu, tant des del punt de vista de la cohesió urbanística com dels equipaments i els serveis a la ciutadania. Els socialistes  ja compten amb el suport de l’altre soci d’aquest govern, ICV-EUiA, que s’ha mostrat favorable a reeditar el pacte amb Joan Sau d’alcalde.

Sau considera que la aquest pacte de govern “és la millor opció per a la ciutat si tenim en compte l’actual situació econòmica, ja que al llarg dels darrers set anys ha demostrat ser un govern de solvència contrastada”. Per això, el candidat socialista no llença la tovallola i continuarà treballant fins a l’últim minut per arribar a un acord amb CiU “dins d’un marges raonables”, entre els quals hi ha el manteniment de l’alcaldia per al PSC, ja que dels tres socis és qui més regidors té.