Perquè no hem donat suport al candidat a l’alcaldia del PP?

Perquè no hem donat suport al candidat a l'alcaldia del PP?

{mosimage}El grup municipal d’ICV-EUiA, en coherència amb els seus principis, no ha pogut donar suport al candidat a l'alcaldia del PP perquè els nostres posicionaments polítics són oposats. No coincidim amb la seva proposta de substituir els tres edificis de vivenda protegida del carrer Gral Palafox per altres equipaments. Aquesta proposta, a més a més d’injusta per als joves que es volen emancipar, és una proposta inviable, cosa que ja sap el Sr. Reyes.

No coincidim amb el PP en les polítiques mediambientals, per al PP el canvi climàtic és una quimera i el medi ambient no és una prioritat. Tampoc en les politiques lingüístiques, per a nosaltres la immersió lingüística en el centres escolars i les politiques de normalització lingüística és una qüestió essencial. Però, a més a més de les diferencies programàtiques, no els hem donat el nostre suport perquè entenem que el seu programa és irrealitzable. Proposen baixar impostos i reduir el deute i construir nous equipaments als barris de Canyars i de Bellamar.

Si baixen impostos i redueix deute… D’on sortiran els recursos per a la inversió i per fer front les despeses de funcionament d'aquets equipaments? Com pensen completar el desenvolupament de la llei de la dependència i les necessitats dels serveis socials? D’on sortiran els recursos per incrementar la freqüència CF1 i la creació del CF2 i del bus barri que volen crear? Com afrontaran la necessària restauració de les torres de defensa, l’augment del nombre de policies, la construcció d’un casal de música, les ajudes a la rehabilitació d’habitatges, l’increment del nombre de contenidors soterrats, l’augment del nombre de parcs infantils, l’ampliació del pressupost per a la formació ocupacional, el nombre de places de les escoles bressol, la creació d’una Escola de Música i Arts Municipal…? Compartim la necessitat de tirar endavant molts d’aquests projectes, però pensem que no és viable baixar impostos, reduir el deute i alhora augmentar equipaments i serveis.

Tinc la satisfacció de ser el portaveu d’una força conseqüent amb el que dèiem durant la campanya que faríem amb els vots rebuts, que ja vam fer des de les responsabilitats de govern, i que farem en aquesta etapa des de l’oposició. Una coherència amb la qual ens trobaran amb la mà estesa sempre que optin per conduir Castelldefels cap a una ciutat educadora i cohesionada, avançant per la consecució i consolidació del màxim de drets socials. En el compromís amb la cultura, la sostenibilitat i el medi ambient. Ens trobaran en un model de ciutat jove, saludable i participativa, solidària i intercultural i amb qualitat democràtica. En direcció contrària es trobaran amb una oposició amable i constructiva en les formes, i frontal i rigorosa en els continguts.

Els desitgem èxit en la seva responsabilitat i responsabilitat en el seu èxit i volem que siguin lúcids a l’hora d’executar el mandat que aquest Ple municipal els ha encomanat, que no és ni més ni menys que el bon govern i el bon ús dels recursos públics de la vila de Castelldefels.