Pic de l’Infern

Pic de l’Infern (2.869 m)

{mosimage}Per Noucreus. No, no us espanteu pel nom: No hi trobareu diables ni dimonis ni foc ni sofre. Tot el contrari: arribareu més a prop del cel i, si fa bo, tindreu alguna estona d'”èxtasi” contemplatiu d'uns magnífics panorames muntanyencs.

A La Voz del febrer de 2009 vàrem descriure l'ascensió a aquest pic per Ulldeter. Aquesta altra via és una mica més llarga però ens permet recórrer la magnífica vall de Núria amb el tren cremallera.

{mosimage} 

Època recomanada: Juliol i Agost.
Viatge amb cotxe: C-32; B-20 per la Ronda de Dalt fins al nus de la Trinitat; C58; C-33; C-17 per Vic fins a Ripoll; N-152 fins a Ribes de Freser; GIV-5217 fins a Queralbs. Total: 147 km, 2 h 15 min.
Viatge per ferrocarril:Rodalies Castelldefels-Barcelona Sants i tren de mitjana distància Barcelona-Ribes de Freser, on hi ha enllaç al tren cremallera de Núria.
Viatge amb tren cremallera: Sortida de l’estació de Queralbs o la de Ribes de Freser amb el primer tren del dia (si no passeu la nit a Núria o a l’alberg Pic de l’Àliga). Consulteu horaris,  preus i més informació al tel. 972 73 20 20. Assegureu també el bitllet de tornada amb temps si no podeu o no voleu baixar caminant fins a Queralbs, un recorregut molt bonic, però amb 1.700 metres de desnivell després d’haver ascendit més de 1.000. Més informació a: http://www.valldenuria.cat/website_valldenuria/cat/cremallera.asp
Excursió a peu: Sortim del santuari de Núria (1.967 m) per l'estació del cremallera i deixem a la dreta l'estació del telefèric de l'alberg Pic de l'Àliga per seguir els senyals del sender GR 11 (senyals de color vermell i blanc) en direcció NE. Deixem a l'esquerra un trencall que va cap al N i seguim cap al NE. Creuem el torrent de les Molleres pel pont de l'Escudé (2.180 m, 40 min) i pugem una mica més fins a una bifurcació. Deixem a la dreta el camí que puja per la coma de les Molleres i seguim per l'esquerra el GR 11 cap a la Coma Fonda, per on baixa el Torrent de Noufonts. Després d'una forta pujada, arribem al fronterer coll de Noufonts (2.651 m, 2 h). Seguim el GR cap a la dreta (SE) per la carena, passem pel pic de Noucreus (2.799 m), pel coll del mateix nom i el molt proper Pic de la Fossa del Gegant (2.808 m) amb vistes cap a la Coma de Vaca i el circ de Carançà. Seguint el GR per la carena, passem pel pic superior de la Vaca (2.826 m) i arribem al coll de la Vaca. Aquí deixem el GR, que comença el descens cap a Ulldeter, i seguim per la carena per un altre sender que passa pel Portell i, després de vorejar el pic dels Gorgs, arriba al pic de l'Infern (2.869 m, 3 hores 30 min). Magnífiques vistes  en totes direccions. Descens pel mateix itinerari de la pujada en aproximadament 2 h 45 min.
Allotjaments: Alberg de Juventut Pic de l'Àliga: Tel. 972.73.20.48, www.valldenuria.com. Alberg La Farga, Queralbs: Tel. 972.72.73.88. Hotel Núria***, tel. 972.73.20.00. Zona d'acampada controlada de Núria: 972.73.20.20. Camping de la Vall de Ribes, Ribes de Freser: Tel. 972.72.88.20
Oficines d'informació i turisme:  972.72.77.28, www.vallderibes.com.- www.valldenuria.com
Cartografía: Mapa-guia excursionista “Puigmal-Vall de Núria-Ulldeter” E-25 (escala 1:25.000) d’Editorial Alpina
Meteorologia:  www.meteocat.com
Observació:  Aquesta excursió pot comportar riscs i dificultats que cada persona ha de valorar segons la seva experiència i capacitat. Els horaris (que no inclouen les aturades) són estimacions.