Una nova etapa, la mateixa dedicació: treballar per Castelldefels

Una nova etapa, la mateixa dedicació: treballar per Castelldefels

{mosimage}L’Ajuntament de Castelldefels ha iniciat una nova etapa política i, en aquesta nova etapa, els socialistes haurem de treballar per la ciutat des de l’oposició. És una nova etapa, amb un alcalde nou, al qual vull felicitar des d’aquí. Un alcalde que se sustenta sobre un govern feble: 10 regidors i regidores, si sumem els dos regidors de l’AVVIC que l’han donat suport, sobre un total de 25.

La debilitat d’aquest govern ens preocupa, perquè en les circumstàncies actuals de crisi econòmica les ciutats requereixen governs forts. És precisament per això que el PSC va decidir incorporar fa set anys a CiU a l’equip de govern municipal, que en aquell temps estava integrat per nosaltres i ICV-EUiA. D’aquesta manera, obríem el govern a altres sensibilitats. I crec que el temps ha demostrat que va ser una bona decisió, perquè els fruïts del treball d’aquests anys és prou evident. La feina feta posa de relleu que ha estat un govern municipal de solvència contrastada.

Val a dir que aquest equip de govern format per PSC-CiU i ICV-EUiA podia haver continuat treballant. S’havia fet molt i encara quedava molta feina per endavant. A més, continuàvem tenint l’aval ciutadà, ja que entre les tres formacions havíem guanyat al voltant de 500 vots. I constituíem un govern fort, amb un total de 15 regidors, una raó de pes per la raó que he explicat abans.

Tanmateix, CiU no ha volgut renovar el pacte i no ha donat cap justificació coherent. Per acció o per omissió, depèn de com es miri, ha deixat que governi el PP. Esperem que Castelldefels no hagi estat moneda de canvi en acords més genèrics. Aquesta ciutat no s’ho mereix. Si ha estat així, s’acabarà sabent. I estic convençut que els ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels els cobraran la factura.
Nosaltres continuarem treballant per Castelldefels com hem fet sempre. Ara, des de l’oposició. Però amb les mateixes ganes, perquè Castelldefels no varïi el bon rumb que portava fins ara. I jo personalment ho faré amb la mateixa dedicació, entusiasme, compromís i complicitat amb que cada dia vaig anar al despatx durant els dos anys i escaig que vaig ser alcalde. Perquè, com he dit moltes vegades, crec en el futur de Castelldefels.

Joan Sau
Portaveu del Grup Municipal Socialista