Crònica des del 10-J

Crònica des del 10-J

{mosimage}És lamentablement cert que, en pocs mesos, hem anat en direccions contràries i que aquests moviments pendulars desconcerten. Cal recordar que, primer, la sentència del Tribunal Constitucional, organisme manipulat pels dos partits nacionalistes espanyols, es va carregar el nou Estatut votat en referèndum pels catalans. Segon, que les mateixes dues forces polítiques, PP i PSOE (per descomptat amb el suport dels 25 diputats del PSC al congrés), fa menys d’un mes van votar en contra de l’oficialitat del català a la Unió Europea (aprofitant la incorporació del croat). Tercer, que al voltant de la mateixa data anterior es va fer una enquesta sobre la independència de Catalunya on un destacable 43% votaria a favor. La causa primordial és l’econòmica. Això mostra el realisme del nostre poble i que, finalment, els de procedència d’altres regions d’Espanya som catalans. Quart, que el 10 de juliol del 2010 un milió d’INDIGNATS vam sortir al carrer inundant el Passeig de Gràcia. Tant de ressò mediàtic i polític pel 15-M i, llavors, del 15-J, què n’hauríem de dir? Cinquè, que a Castelldefels, en aquestes últimes eleccions, si s’haguessin donat els mateixos resultats que a les del Parlament de Catalunya, CiU hauria tret 11 regidors per 6 el PP, 5 el PSOE (PSC), 2 ICV-EUiA i 1 Ciutadans, mostrant clarament que Castelldefels pot ser tant o més català que qualsevol altra població. És palmari que la gent va dir prou al tripartit del PSOE (PSC)-ERC-ICV-EUiA.

En aquestes passades municipals, la campanya anti CiU de tothom, basada en la por, ha estat clau. Però analitzem com ens ha anat: el regidor de Ciutadans ha anat cap al PP; la disminució en la participació va tornar a donar un regidor més als d’ICV-EUiA. Un regidor de CiU va anar cap al PP, dos cap a l’AVVIC (que ara mostra les seves tendències ocultes) i tres al PSOE (PSC). Els 3 del PSOE (PSC) i 2 a l’AVVIC han estat com a conseqüència de les vel·leïtats dels nostres contraris. És clar que el poble volia un canvi SuAU, però ens calia un canvi tan abrupte amb el passat?