La salut i l’educació no es retallen

La salut i l’educació no es retallen

{mosimage}Estem travessant la pitjor crisi econòmica del darrer mig segle. És una realitat inqüestionable que afecta moltes persones i famílies, empreses i comerciants. També afecta a les adminisitracions, que han vist reduir els seus ingressos i han hagut de reorientar les seves prioritats en la prestació dels serveis.
Però no tot s’hi val en nom de la crisi. És cert que tots i totes hem de fer un esforç, però la difícil situació econòmica no ha de suposar una excusa per retallar l’accés a uns serveis que són el sant i senya de les conquestes socials del segle XX. M’estic referint a la salut i l’educació públiques, uns serveis que permeten que tothom, tingui els ingressos que tingui, pugui estudiar per millorar el seu futur i ser atès convenientment quan té problemes de salut.

Una societat amb un sistema de salut i una bona xarxa d’equipaments educatius és una societat amb qualitat de vida, que té cura del present i es prepara bé per encarar el seu futur. Per això, el PSC durant el temps que hem governat a Castelldefels hem tirat endavant la construcció d’escoles i instituts,  hem obert l’ambulatori de Can Bou i hem reformat el centre de salut del Castell. I conscients que encara no n’hi havia prou, vam deixar tot preparat perquè la Generalitat construís el tercer ambulatori i el quart institut en uns terrenys municipals que els vam cedir.

Però les notícies que ens arriben aquests dies, amb tancament d’ambulatoris i de plantes d’hospitals, ens fan mala espina. Tot apunta que passaran les setmanes i no es posarà cap totxana del nou institut. I que el tercer ambulatori també haurà d’esperar.

Però Castelldefels no pot esperar. El nou govern municipal del PP ha de picar a la porta de la Generalitat i exigir que es construeixin aquests equipaments. Si ho fa, trobarà en nosaltres un col·laborador lleial. Però si el nou Ajuntament i l’alcalde Reyes miren cap a una altra banda, si posen els interessos de partit per davant de la defensa del benestar de la ciutadania de Castelldefels, ens trobarà enfront. Amb la salut dels nostres veïns i veïnes no es juga; ni es mercadeja amb l’educació dels nostres infants i joves. El PSC, ara des de l’oposició, farà tot el possible per impedir-ho.