Prioritat i foteses

Prioritat i foteses

{mosimage}En política, hauríem de ser molt curosos amb el llenguatge, amb les paraules que fem servir, perquè es pot arribar a categoritzar com a coses supèrflues les bases de les nostres llibertats, drets i deures ciutadans, en una societat que, tot i amb la CRISI, hauria de ser capaç de mantenir la cobertura de drets socials bàsics, com l’habitatge, l’educació o la sanitat, que entre tots i totes sostenim amb la nostra feina i els nostres impostos. Caldrà recordar-li això al “govern dels millors”? Sembla que, també localment, corren mals temps per a l’encert en les paraules i que algun partit polític  insinuï que la llibertat, la igualtat o l’equitat són foteses. NO, no ho són i, per tant, una ciutat democràtica, que defensa la pluralitat  no pot oblidar-se de cuidar la cultura, la participació, la igualtat o la solidaritat…

En tot cas, li preguntaríem a l’AVVIC a què es refereix quan fa servir aquest terme sense especificar.  La nostra preocupació, i exigència, és que no sigui pas així, perquè tal com vam anunciar en la presa de possessió del nou alcalde, serem responsables a l’hora de donar suport a propostes amb sentit comú, estalviadores -que no demagògiques com l’eliminació de l’orquestra que tancava el Dissabte Solidari, austeritat?- , però no deixarem que es confongui la població barrejant els conceptes de deute i dèficit o insinuant que hem marxat deixant l’Ajuntament amb el calaix buit.Continuem demanant serietat en les afirmacions i cap veritat a mitges, com l’afirmació en el ple de juliol que el Partit Popular havia demanat la construcció del quart institut, com  demanava l’esmena del grup d’ICV-EUiA als pressupostos del govern de CiU. El grup del PP es va limitar  a demanar un estudi de necessitats. No dilatem més la urgència. El quart institut ÉS una necessitat i volem veure com l’actual regidora d’Educació es posa a treballar en la línia que veníem fent-t’ho, perquè les xifres no cal tornar-les a repassar ni avaluar. Prioritat que aporta cohesió social i no té res de superflu, com el programa d’activitats extraescolars o el d’educació per a la pau, els ajuts a les famílies amb problemes d’ocupació o per tal de poder accedir a les escoles bressols municipals,…, entre molts d’altres, que esperem tinguin continuïtat.

Per acabar, que ningú no oblidi que governar en minoria requereix capacitat d’escoltar respecte al que representen molts altres ciutadans i sincera humilitat, per no posar-se les medalles de la feina que s’havia deixat programada i ben feta.