UPC: Un estudiant seleccionat per IBM

UPC: Un estudiant seleccionat per IBM

{mosimage}Un estudiant de l'EETAC, seleccionat per participar en un programa europeu de beques d’IBM.

Durant 12 setmanes, l’estudiant treballarà en laboratoris d’IBM per millorar la seguretat en les gestions bancàries a través del mòbil. Armand Ruiz és un dels dos únics estudiants espanyols seleccionats per participar en el Extreme Blue, un programa de beques de la multinacional IBM per desenvolupar la tecnologia i el pla de treball per a un nou producte o servei.

La multinacional IBM ha escollit Armand Ruiz, estudiant del Master of Science in Telecommunication Engineering & Management i titulat en Enginyeria Tècnica de Telecomunicació a l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) per participar en el selectiu programa de beques Extreme Blue. L’estudiant de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) és un dels 240 joves escollits d’entre més de 3.000 estudiants de tot Europa que han sol·licitat la beca.

El projecte d’Armand Ruiz es basa en un sistema de prospecció electromagnètic per localitzar possibles estructures i objectes d'interès en el subsòl a partir de mesures en la superfície reduint, així, el temps i el cost de les excavacions arqueològiques. En concret, proposa un sistema senzill i de cost reduït basat en l’aplicació d’un sensor que mesura els canvis en les propietats electromagnètiques del subsòl ocasionats per la presència d'objectes i estructures soterrats. Les dades obtingudes es transmeten a un ordinador portàtil i el sistema es podrà controlar des d’un dispositiu Android o Iphone mitjançant un servidor web. El treball de fi de carrera consisteix en la integració de tot el sistema i la localització del node de forma automàtica en l'àrea de prospecció amb senyals Ultra Wide Band, entre altres sistemes.