Castelldefels, moneda de canvi per a CiU i PP

Castelldefels, moneda de canvi per a CiU i PP

{mosimage}Fa uns mesos, poc després de celebrar-se el ple d’investidura que va donar l’alcaldia de Castelldefels al PP, gràcies a la col·laboració del grup municipal de CiU, vaig escriure en aquestes mateixes pàgines de La Voz que esperava que aquella maniobra no fos l’escenificació d’un pacte soterrat en què el govern de la ciutat hagués estat moneda de canvi en els acords globals que els populars i els convergents estaven portant a terme a tot Catalunya. Malauradament, tres mesos després els mals presagis s’han fet realitat i CiU ha entrat en el govern municipal del PP a l’Ajuntament de Castelldefels.

És una mala notícia que Castelldefels formi part de l’intercanvi de cromos per omplir l’àlbum del repartiment del poder entre populars i convergents. Per a nosaltres, Castelldefels no és un cromo, és una postal bonica. I hem treballat i ho continuarem fent, com ho fan moltes altres persones i col·lectius, perquè ho sigui encara més.

I aquesta mala notícia s’acompanya d’un sentiment de perplexitat, compartit per molts ciutadans i ciutadanes, en constatar-se que els regidors i regidores de CiU s’han abraçat amb els populars quan el cos de la Diada Nacional de Catalunya és encara calent, una Diada en què, com ha passat a Badalona, s’ha suprimit l’expressió “Nacional de Catalunya”, de la publicitat. L’alcalde del PP Manuel Reyes i la cap de llista convergent Anna Pérez s’han agafat de la mà quan l’escola en català, aquest model d’immersió lingüstica que ha permés fer de Catalunya un sol poble, es veu amenaçada i el PP enarbora sense complexos la bandera de la fi d’aquest model. Casualitats de la vida, el mateix dia que es firmava el pacte entre PP i CiU es duia a terme una concentració a favor de l’escola en català davant de l’Ajuntament, amb la cridanera absència dels membres del grup municipal de CiU. No és un bon senyal.

Si el president de la Generalitat ha dit que està en marxa una segona transició, els membres del grup municipal de CiU a Castelldefels s’ha posat a caminar en direcció contrària, el que marca la líder del PP, Alicia Sánchez Camacho. Que, de moment, ni viu a Castelldefels.

Joan Sau
Primer Secretari del PSC de Castelldefels