Coherència i responsabilitat

Coherència i responsabilitat

{mosimage}Alguns ens dediquem a reivindicar la política com a mitjà de transformació de la societat en la qual vivim. Creiem que existeixen les dretes i les esquerres: uns aposten per les retallades del serveis públics mentre d’altres els defensem. Creiem en la democràcia, i no només en la d’anar a votar cada 4 anys, sinó també en la que implica a la gent en el desenvolupament de la mateixa en el dia a dia. Altres s’encarreguen de desprestigiar-la, de fer-nos creure que no importa qui estigui al capdavant, de portar a terme accions contràries als interessos que diuen defensar. Trobem partits que defensen els interessos nacionals (CiU) a la vegada que pacten amb el partit que ha atacat aquests mateixos interessos.
També n’hi ha que ens volen fer creure que no existeix alternativa a les retallades, quan bé sabem que aquestes no són requisits tècnics, ni financers, sinó opcions polítiques (PP). A la vegada, ens volen transmetre la fatalitat d’un deute, el mateix que avui ens permet comptar amb escoles bressol, amb una nova biblioteca, amb un nou teatre, i un ampli ventall de programes i serveis públics que han millorat la qualitat de vida de la gent de Castelldefels; un deute que s’ha estat reduint gràcies al superàvit en la gestió dels pressupostos dels darrers anys. Sabem també que alguns que es volen dir “d’esquerres” han estat defensant polítiques de dretes, reduint impostos i serveis públics, creient-se les receptes del mercat, que amplien les desigualtats.

Demanem coherència i responsabilitat; la política és necessària per transformar el món, però per fer-ho hem de posar-hi seny. Som moltes les persones que, tant al carrer com a les institucions, no ens resignem i aspirem a comptar amb una majoria social i política que defensi una manera de governar i organitzar-se radicalment democràtica basada en la justícia social, i que ens permeti avançar cap a un Castelldefels sense diferències.