Les dretes ja governen de la maneta Castelldefels

Les dretes ja governen de la maneta Castelldefels

{mosimage}El passat 12 de setembre va començar el curs escolar 2011-2012. Unes dades per veure com les gasta el govern Mas: 21.000 alumnes més que el curs anterior, però amb 400 docents menys. Algú es creu que això no afectarà l’alumnat, els professionals i la qualitat de l’ensenyament públic? El servei públic de salut s’ha retallat, el servei d’educació pública també. Però el 12 de setembre Castelldefels, també, va ser noticia: el PP i CiU van fer públic el seu acord de govern municipal a la ciutat. Quina manera més especial de tancar els actes commemoratius de la DiadaNacional (el dia després de l’11 de Setembre!) per part de CiU, una federació que es defineix nacionalista. Quina manera tant coherent de CiU que fa proclames sobre els seu distanciament del PP a Catalunya i a Espanya i la realitat els desmenteix: no són creïbles amb l’acord municipal a Castelldefels. CiU ja va preferir votar-se a sí mateixa en la investidura i facilitar el govern al PP. En el meu article, del mes de juny, titulat Quo vadis Castelldefels? Feia unes preguntes: “Si la feina de l’equip de govern va ser aprovada (majoria de 15 regidors/es 7 PSC, 5 CiU, 3 ICV-EUiA), per què l’Anna Pérez, de CiU, va donar l’alcaldia al PP? Ho ha fet pensant en la feina feta i en Castelldefels? Ha tingut en compte l’opinió del seu electorat? És aquest un PP diferent del que carregava contra l’Estatut? Ara es pot contribuir millor a garantir la convivència i la ciutadania d’un Castelldefels divers amb les propostes del PP (de Castelldefels i Badalona)? El PP privatitzador mantindrà la qualitat i la titularitat pública dels equipaments i serveis? S’avançarà més ara, des de l’Ajuntament, en la construcció nacional de Catalunya i en la normalització del català?” i afirmava, també, que “Els fets i la realitat ens donaran respostes.” Doncs bé, les preguntes són vigents, però la resposta ja l’ha donat CiU el 12 de Castelldefels: la solució el PP i, per tant, incorporar-se al govern de la ciutat, quina passada.  Un pacte de fons que segella el compromís ferm entre les dretes a la ciutat. Els nacionalistes conservadors espanyols i els nacionalistes conservadors catalans de la maneta a Castelldefels, un fet que ja havíem vist al Parlament, a la Diputació i a Badalona. Com va fer públic el grup municipal d’ICV-EUiA l’acord de les dretes “posa en perill l’avenç social de la ciutat”, i dependrà de l’actitud de la ciutadania i de l’oposició d’esquerres que no succeixi. I també va dir, encertadament, que “ICV-EUiA Castelldefels reafirmem el nostre compromís de lluita per continuar la nostra tasca des de l’oposició amb responsabilitat i defensant els drets socials i nacional pel benestar de la ciutadania de Castelldefels.”

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i diputat
jordi.miralles@parlament.cat