Nova escola Josep Guinovart aquest curs escolar

Nova escola Josep Guinovart aquest curs escolar

Un total de 7.830 alumnes comencen el curs escolar a Castelldefels. La cerimònia d’inauguració del curs 2011-2012 va tenir lloc el 9 de setembre al centre Frederic Mompou amb la conferència “Valors i ètic ai la seva implicació en el món educatiu”. La xerrada fou  a càrrec del Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació, Ángel Castiñeira.

Dels 7.830 alumnes que començaran el curs escolar a Castelldefels, 5.350 escolars corresponen al tram d’Educació Infantil, uns 1.950 cursaran l’ESO, 460 els batxillerats i un centenar seguiran els cicles formatius. En conjunt, el volum de sol·licituds de plaça escolar a Castelldefels ha crescut en un centenar respecte al curs anterior. La principal novetat d’aquest curs és l’entrada en funcionament de la nova escola Josep Guinovart que s’ha traslladat des de la plaça de l’Església al nou edifici construit a la zona de Ca n’Aimeric. En la mateixa zona s’està construint la quarta Casa dels Infants que té previst entrar en funcionament el gener de 2012.

Més places de P3
D’altra banda, enguany ha crescut la demanda de places de P3  a causa de l’increment de naixements experimentats l’any 2008. És per això que l’administració ha ampliat l’oferta de grups a les escoles Torre Barona, Antoni Gaudí i Frangoal. En conjunt, es tracta de 75 places més. L’Ajuntament de Castelldefels considera que així es dóna resposta immediata a la demanda, però segons ha destacat Sonia Motos, regidora d’Educació en aquells moments: “Aquesta és una solució provisional perquè la nostra voluntat és treballar amb el Departament d’Ensenyament per obrir noves línies d’escolarització i no saturar les aules”.