Primeres valoracions

Primeres valoracions

{mosimage}En aquest espai que ens ofereix el diari LA VOZ, volem repassar els fets des de les passades eleccions municipals fins a principis de setembre. El passat dia 22 de maig Solidaritat Catalana per la Independència es va presentar per primer cop a les eleccions municipals de Castelldefels. Els resultats obtinguts no han estat els que nosaltres esperàvem i, per tant, hem de fer autocrítica per a millorar-los en un futur. Nosaltres no farem com altres partits que, independentment dels resultats, sempre han guanyat. La nostra intenció és seguir treballant per la independència de Catalunya i per la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes de Castelldefels. Per cert, la independència no és un objectiu en si mateix sinó, més aviat, un mitjà per obtenir un major benestar per a tots nosaltres.
Nosaltres sempre hem volgut donar un missatge positiu del que nosaltres volem millorar al poble i no dedicar-nos a criticar als altres partits per definició. Aquesta manera de fer política sorprèn i encara no ha estat prou reconeguda.

Malgrat els resultats, ens sentim satisfets d’haver-nos presentat. Perquè ens ha permès conèixer de primera mà els principals problemes del nostre poble. Els nostres simpatitzants han treballat, amb molta il.lusió, i això fa que ara siguem més forts que abans de les eleccions.

Està clar que els ciutadans de Castelldefels en les eleccions han votat en clau local, i així es pot explicar com, per a alguns partits, els resultats obtinguts a finals de novembre de l’any passat i els de 6 mesos després han estat molt diferents.

Les eleccions i els posteriors pactes han posat la nostra ciutat en el centre informatiu de tots els mitjans de comunicació. Som la segona ciutat de Catalunya amb un Alcalde del Partit Popular. Aquest partit, des de fa anys, està fent una política anticatalana, que està perjudicant greument el benestar de tots els que habitem en aquest país, però que al PP li dona rèdits electorals a la resta de l’Estat espanyol.
La AVVIC, per la seva acció de donar-los suport i CiU per haver-se votat seran responsables davant de Castelldefels de permetre que el PP tingui un batlle força representatiu. La dita formació va obtenir només un 26% dels vots.

La recent sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el sentit que el català no sigui la llengua vehicular a l’ensenyament, no és pot permetre. Solidaritat donarà tot el suport per mantenir el català a l’escola i evitar que els atacs que rep en facin retrocedir la utilització. Si alguna llengua està amenaçada, és el català i no el castellà. De fet, els catalans volem parlar el millor possible la nostra llengua, el castellà i l’anglès.

Tampoc no es pot permetre la instrumentalització que el PP ha fet aquest any de la Diada Nacional de Catalunya, convertint-la en Diada de Catalunya, i volent donar-hi un aire tradicional buit de contingut, i traient-hi tot el caràcter reivindicatiu que sempre ha tingut. Per això, Solidaritat, juntament amb ERC i les JERC, vam fer una ofrena alternativa. Cal dir que el PP, com a partit, no feia ofrena el dia 11 de Setembre.

Des de Solidaritat, (SI), seguirem treballant per Castelldefels i per Catalunya.  

Manel J. Camps
Coordinador local de Solidaritat Catalana per la Independència