Irregularitat groga

IRREGULARITAT GROGA DESPRÉS DE 10 JORNADES

{mosimage}La UE Castelldefels supera l'equador de la primera volta del campionat en 15a posició. Deu jornades són les disputades al tancament d'aquesta edició al grup 5 de la Tercera Divisió i, de moment, el Castelldefels ocupa la 15a posició, amb 10 punts, com a conseqüència de 3 victòries, 1 empat i 6 derrotes.

{mosimage}Sis són els partits que els grocs han disputat des de la publicació de la darrera edició de La Voz, partits en què hi ha hagut una mica de tot. La dura i injusta derrota a Gavà (1-0), per culpa d'un gol blaugrana als 13 segons de partit que va convertir en estèril el bon futbol mariner, va venir acompanyada d'un matx ple de grapa i determinació dels d'Escudero, que van vèncer 'in extremis' per 3-2 contra l'Europa gràcies a una diana en temps d'afegit de Sascha.

El triomf contra els escapulats, però, va ser un 'miratge' dins la trajectòria groga d'aquestes setmanes, ja que va ser l'avantsala de tres derrotes seguides. El Terrassa va superar sense embuts el Castelldefels en un partit en què els d'Els Canyars, tot i fer un bon inici, no van ratllar al seu millor nivell defensiu (3-0). Set dies després van caure a casa de forma estranya i a les acaballes contra el Balaguer (1-2), en un duel en què s'havien avançat gràcies a una matinera diana del jove Edgar Doblas. Però és que més cruel encara va ser la derrota a Olot (2-1). Malgrat realitzar un notable partit contra el potent conjunt garrotxí, els d'Escudero no van tenir la sort de cara -el gol de la derrota va arribar al 87'-. Mentrestant, en les dues darreres jornades, sort diversa. Golejada històrica i d'alt nivell contra la Montañesa (5-0) -feia gairebé 9 anys que la UEC no marcava 5 gols en partit de Tercera-, i justa derrota a Vilafranca en un matx en què els mariners es van veure superats per la major contundència penedesenca.

Per tant, dues victòries i 4 derrotes n'és el balanç parcial. Després de 10 partits, hem encetat ja la segona meitat de la primera volta, podem extreure diverses conclusions clares. En primer lloc, que al quadre groc no li està servint de gaire l'evident millora ofensiva respecte la temporada passada (14 gols en 10 encontres). Per què? Doncs perquè defensivament està concedint molt. Potser massa (18 gols en contra). Una dada parla a les clares: només en un partit el Castelldefels ha deixat la seva porteria a zero, i això no ha estat gens habitual en els darrers temps, ja que aquest ha estat un equip construït i consolidat des dels fonaments defensius.

Per altra banda, i fent una lectura positiva, cal dir que el Castelldefels ha estat 'viu' en la majoria de partits perduts, podent puntuar en gairebé tots. Petits detalls han marcat la diferència, i per això és d'esperar que amb la qualitat que el grup atresora aquests a poc a poc es decantin del costat local. En les properes setmanes sembla que el calendari afronta un tram més 'benigne'. El Castelldefels l'ha d'aprofitar.

Properes jornades

23-10-11: CASTELLDEFELS-AMPOSTA (j11)
30-10-11: RUBÍ – CASTELLDEFELS (j12)
06-11-11: CASTELLDEFELS – RUBÍ (j13)
13-11-11: PRAT – CASTELLDEFELS (j14)
20-11-11: MASNOU – CASTELLDEFELS (j15)
27-11-11: CASTELLDEFELS – CORNELLÀ (j16)