Retallades: les receptes de la dreta contra la crisi

Retallades: les receptes de la dreta contra la crisi

{mosimage}Els ciutadans i les ciutadanes d’aquest país estem comprovant l’efecte de les receptes amb què la dreta d’aquest país vol superar la greu crisi econòmica que travessem. Són les retallades: en l’ensenyament, en la sanitat, en els serveis socials. Retallades que tenen com a objectiu aprofitar l’ocasió que brinda la crisi per podar l’Estat del Benestar. A Castelldefels ja n’hem començat a patir les conseqüències: la construcció del quart institut està aturada i el projecte del tercer ambulatori,  aparcat.  La Generalitat també ha reduït els ajuts a les escoles bressol i a l’Escola Municipal de Dansa.

Tothom ha de tenir clar que aquestes retallades són les receptes de la dreta. I que ningú no es porti a engany, perquè les retallades que ja patim a Catalunya es multiplicaran amb Mariano Rajoy com a president del Govern si guanya les eleccions.

Els socialistes pensem que hi ha una altra sortida a la crisi; el camí és difícil, però no ha d’estar minat d’iniciatives que comportin retallades dràstiques dels serveis públics. Un camí que hem iniciat a nivell local amb la presentació de propostes en què rebutgem les retallades de la Generalitat en matèria d’educació i sanitat, i reclamem una reforma de la Renda d’Inserció Mínima que no suposi que l’Estat del Benestar es quedi en els ossos. Aquest és el camí que anirem construint cada dia, per molt que li pesi a la portaveu del PP, qui, segons ha dit en un article, no vol veure’m en els actes públics de la ciutat. No li donaré el gust de quedar-me tancat a casa. I aquest és el camí que emprendrà Alfredo Pérez Rubalcaba a partir del 20 de novembre si compta amb suficient suport ciutadà.

Un camí que farem sense ambigüitats ni transvestismes, unes característiques a què el grup municipal de CiU s’ha abonat. Aquests  dies hem vist, no sense sorpresa, com per primera vegada des de 1979, l’alcalde del PP i la regidora de Cultura de CiU, convocaven conjuntament a celebrar el Día de la Hispanidad a la nostra ciutat. Dies abans va desaparèixer de la publicitat de la Diada l’expressió “Nacional de Catalunya”. Per tot això, ens preguntem quina és la veritable cara de Convergència: la del president Mas, quan parla de transició nacional, o la de la regidora Pérez, quan convoca  a celebrar el dia de la Hispanitat?

Joan Sau
Portaveu del Grup Municipal Socialista