Ja ha passat el 20-N, se’ns ha girat feina

Ja ha passat el 20-N, se’ns ha girat feina

{mosimage}Les eleccions a Espanya i a Catalunya confirmen l’hegemonia social de la dreta. Una hegemonia que confirma el canvi de cicle polític cap a la dreta amb els governs espanyol i català (també a l’alcaldia PP+CiU de Castelldefels). Aquesta hegemonia social i les seves majories governamentals suposen nous reptes per a les persones i forces d’esquerres en una Europa dels mercats, amb el govern el PP a Espanya i de CiU a Catalunya. I ara què? Sóc dels convençuts que, tenint en compte el canvi de model social i retallades de drets i el cicle polític cap a la dreta, els reptes per a les esquerres –de totes- són la suma de forces i la unitat, contribuir a mobilitzar la societat i contribuir a organitzar comunitat a Castelldefels, Catalunya i Espanya.

ICV-EUiA farem d’oposició institucional, clar. Però continuarem al carrer mobilitzant-nos i fent comunitat per a les coses concretes, amb altres persones, en favor de la gent. Contribuirem a la mobilització ciutadana per frenar les involucions socials i en drets. Ampliarem les nostres complicitats amb els sindicats per al dret al treball i sous dignes. Ajudarem a sumar voluntats contra les involucions en drets civils i llibertats. Seguirem capficats a exigir que pagui més qui més te, qui més guanya i més contamina, regular el sector financer i acabar amb el frau fiscal. No acceptarem més privatitzacions i retallades reforçant plataformes en defensa de la salut i l’educació públiques. Continuarem buscant la unitat del catalanisme per avançar en el dret a decidir i la defensa del català.  Aprofundirem en la democràcia i la participació cívica. Això és el que farem, al carrer i a les institucions. Vull aprofitar aquest espai per agrair les felicitacions rebudes per moltes persones pel creixement d’ICV-EUiA a Castelldefels i arreu de Catalunya i pel creixement d’IU. Agrair la confiança (2.233 persones a la nostra ciutat, felicitats per la feina que fa ICV-EUiA de Castelldefels!) que s’ha traduït en major responsabilitat, ja que hem triplicat en diputats i hem pujat en 93.000 vots, el millor resultat a unes generals, i IU+ICV/EUiA obté 11 diputats i diputades.

ICV-EUiA ha d’anar més enllà del que som avui. El cicle polític ha canviat i la coalició actual se’ns ha quedat petita per als reptes d’avui i de l’esquerra. Estem compromesos a arribar a ser una esquerra d’acollida on participin, decideixin i ajudin a reconstruir una formació d’esquerres, ecologista i nacional per als nous reptes. Una esquerra d’acollida de moltes persones d’esquerres que, més enllà d’ICV i d’EUiA, fan política, es mobilitzen, ens voten i ens donen suport públic a Castelldefels i arreu de Catalunya.
Han passat les eleccions, se’ns ha girat feina, no callar, suma i unitat, democràcia i política, drets i llibertats, i oposició a PP i CiU al carrer i a les institucions.

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i Diputat