CiU vol aplicar més mesures d’ajust

CiU vol aplicar més mesures d’ajust

{mosimage}CiU creu que amb els resultats de les passades eleccions -que ha rebut respostes cíviques i polítiques importants- pot aprofundir amb les seves polítiques injustes.És indiscutible que CiU ha guanyat les eleccions generals a Catalunya. Cal recordar, però, que Artur Mas va demanar en campanya que no es castigués CiU per les retallades a les eleccions generals i que si es volia exercir un càstig, es guardés per a les eleccions al Parlament. Però ara ha canviat els arguments. CiU considera que les eleccions generals avalen noves mesures d’ajust, penalitzar els treballadors/es públics, més fiscalitat indirecta, copagament sanitari, increment de les tarifes del transport públic, augment de les taxes universitàries, la privatització de l’Institut Català de la Salut i més retallades.

Anem a les dades. CiU a les eleccions al Parlament va obtenir el 38’4% amb1.202.830 vots. Un any desprès a les eleccions generals el 29’3% (9’1 punts menys) i 1.013.979 vots, és a dir 188.851 menys. I això que hi ha hagut més participació: 66’8% a les generals i 59’9% al Parlament (7 punts més).No és científic comparar resultats, però unes 200.000 persones, que fa un any van votar CiU, el 20-N no van fer-ho i no és imputable a l’abstenció ja que aquesta s’ha reduït (un exemple clar són els resultats de CiU a Castelldefels: Parlament 7.907; Generals 6.074. Una pèrdua del 23,2% de vots).

Fa un any que CiU va arribar al Govern i a Catalunya es viu pitjor per les polítiques d’ajustos: hi ha més persones a l’atur i no s’ha reactivat l’economia, privatitzacions i restar pes al sector públic, afavorir als qui fan negoci amb la salut, l’educació, els serveis socials i la comunicació. Aquestes decisions afecten persones de la nostra ciutat i també als serveis públics bàsics com el no tirar endavant el quart institut, però sí vol ampliar concert amb escoles privades; dificultats per als professionals del centres de salut de la ciutat per les tisorades i retallades a l’Hospital de San Lorenzo (Viladecans).

Davant les noves decisions del Govern Mas, la resposta passa per fer més oposició i mobilització social al model i a les mesures de CiU. Amb el treball d’oposició parlamentari i municipal no n’és suficient.

Jordi Miralles i Conte
Coordinador general d’EUiA i diputat
jordi.miralles@parlament.cat