Estranys equipaments del Carrer Palafox

Estranys equipaments del Carrer Palafox

{mosimage}Una de les accions de govern del mandat 2007-2011 que, des d’ICV-EUiA estem més satisfets d’haver iniciat, és la política d’habitatges protegits amb la construcció de les 135 vivendes del carrer Palafox. Pisos que s’hauran d’adjudicar a joves i gent gran i a col·lectius que tenen dificultat per accedir a vivendes de renda lliure. Durant la campanya de les eleccions municipals del passat mes de maig, aquests pisos van centrar bona part del debat. Algú, amb voluntat manifesta de distorsionar la realitat i crear un fals problema, va voler fer creure que aquells pisos estaven destinats únicament a persones de l’ètnia gitana.  No sabem qui va ser el responsable d’aquesta falsedat però sí sabem a qui va beneficiar electoralment. El PP i, per tant, l’actual alcalde, el Sr. Reyes, en el seu programa electoral proposava rescindir la concessió i enderrocar l’obra realitzada .Una proposta  destinada a esgarrapar uns quants vots  i absolutament irrealitzable, tal com ja li vam advertir durant la campanya electoral i tal com els fets han acabat demostrant. Ara tornen a reincidir en el mateixos errors: llancen propostes sense tenir el mínin de rigor necessari que doni credibilitat a les seves paraules. Anuncien la creació d’equipaments en els baixos dels pisos del carrer Palafox concretament una sala polivalent per a la gent gran,  una sala d’accés a internet i un estudi de gravació musical per a joves. Preguntats en el ple del mes de novembre per l’estudi de costos d’inversió i les despeses de gestió, la resposta va ser sorprenent per no dir surrealista: “Encara no tenien el projecte, ni l’estudi de costos del servei ni l’avaluació de costos de gestió.” Però a més a més la proposta es realitza abans que s’hagi  debatut i aprovat el Pla d’Actuació Municipal per al període 2011-2015, Pla que des del passat mes de juliol des d’ICV-EUiA venim reclamant que sigui portat al Ple Municipal per ser debatut i que encara a data d’avui, donant mostra de la seva incompetència, l’equip de govern de PP-CiU no ha realitzat. Entenem que anunciar la creació de serveis sense tenir el Pla d’Actuació Municipal aprovat és una manca greu de rigor polític, creiem que començar a publicitar nous equipaments i serveis sense tenir projecte, estudis tècnics i costos d’inversió i de gestió, en el marc d'una crisi que obliga a la contenció pressupostària, és propi d’un equip de govern que no sap què vol ni on vol arribar, i que sacrifica el rigor i la seriositat  a la necessitat propagandística d’una acció de govern que, de momento, tan sols ven fum i més fum.