Mala peça al teler!

Mala peça al teler!

{mosimage}Com més temps passa, curiosament, més te n’adones que les coses són més i més difícils d’entendre i assimilar. En aquest món polític surrealista en el qual ens movem, propagar la mentida i la calúmnia de forma subtil, com aquell que no vol la cosa, té uns redits que no es donen en qualsevol altre entorn. En el mon catòlic, la penitència imposada amb la confessió redimeix del pecat i fa que prevalgui la hipocresia, la infàmia i la ignomínia. En altres religions, també cristianes, no és possible redimir-se amb la confessió i, allò que ha estat fet al llarg de la totalitat de la vida, compta en el Judici Final. En la política, almenys en la que ens ha tocat viure aquí des de la reposició democràtica, ens movem en termes “catòlics” i tot s’hi val amb una petita penitència en no haver de justificar res si l’objectiu final s’assoleix! En aquest món, generalment, preval la persona miserable, dolenta i, per suposat, sense escrúpols. Els que tenim principis, i que ens queda algun que altre ideal de joventut, tenim "mala peça al teler"!

La situació que darrerament estic vivint d’injúries i calúmnies per una situació insòlita de diferència de criteris entre un polític que vol decidir i uns funcionaris que volen manar és, sens dubte, un cas típic en el qual encara ens podem admirar de veure el ferm corporativisme d’una gent, així com de les habilitats teatrals demostrades per més d’un i una. On s’és vista una situació com aquesta en què solament s’escolta interessadament una de les parts? “Los hechos son los hechos” em van repetint mentre no mostren el més mínim interès per la meva persona i versió del fets. El que és realment greu són les faltes comeses contra la meva persona i honor, i que no sembla que importin a ningú. Però, abans o després, serà la justícia la que dictaminarà la responsabilitat de cadascuna de les parts implicades en tot això. Ras i curt: se’ns vol arraconar per haver volgut fer la feina política que ens han encomanat els ciutadans de Castelldefels. Però, a la vegada, ens hauríem de preguntar si l’objectiu va més enllà de fer mal a una persona o a un pacte de govern legítim de la ciutat.

Albert Sàenz Coromina
Grup municipal CiU