Sis mesos després

Sis mesos després de les eleccions municipals

{mosimage}El cartipàs i l’organigrama municipals han canviat  diverses vegades (PP+ AVVIC +CiU) i encara no està clar que no torni a canviar en els propers dies.

El pressupost del 2012 no està fet i  s’ha hagut de prorrogar el del 2011, al·legant raons d’ordre supramunicipal, quan sabem que l’àrea de serveis econòmics ha patit  en els darrers mesos una situació de malestar i impediments per a realitzar correctament la seva delicada tasca.

El Pla d’Acció Municipal (PAM) que recull les propostes d’acció del nou equip no conté algunes de les idees “estrella” del programa electoral del PP i, en canvi, recull moltes de les idees que  en l’anterior govern teníem en marxa o previstes de realitzar. Mancats d’idees realistes?

En canvi, aquest mateix Pla planteja idees inviables perquè requereixen d’una inversió que hores d’ara ningú no ens ha explicat com es preveu fer o inclou partides extres per l'escola concertada, quan no hi ha seguretat de cobrir els ajuts a les activitats per a tota la població infantil que ja es realitzen en les escoles públiques.

Tenim unes ordenances que, per una banda, perjudiquen les entitats sense ànim de lucre que col.laboren a enfortir la participació ciutadana  i,  per una altra,  fan baixades d’impostos que en realitat són simbòliques i no significatives, mentre es congela l’IBI, ben al contrari del que els mateix partits han aprovat a Madrid.

Sembla potser que parlem de moltes coses alhora que no tinguin connexió. Però  si les mireu en conjunt, arribareu  segurament a la mateixa pregunta a què arribem a ICV-EUiA:  aquest govern municipal, arrossegant tota la ciutat,navega o naufraga?

No volem ser alarmistes. Ens agrada fer una oposició seriosa  i fer aportacions constructives, però de moment  ens ho dificulta  aquest escenari de contradiccions. Confiem que  la responsabilitat s'acabi imposant.  La ciutat no és un taulell de joc ,sinó un espai de convivència on cada ciutadà/na, cada família, cada entitat pública o privada sumarà si veu un exemple a seguir en les  institucions i les persones que els representen.