UE Castelldefels primera volta irregular

El Castelldefels protagonitza una primera volta irregular

{mosimage}La segona, això sí, comença amb una gran victòria a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià contra l'Espanyol B (0-1)

El passat 8 de gener la UE Castelldefels va tancar la primera volta del campionat del grup 5 de la Tercera Divisió encaixant una dura derrota al camp de la UD At.Gramanet (2-1), en una matinal en què els d'Escudero no van rendir al nivell que ens tenien acostumats a domicili en els darrers temps.

{mosimage}Superat l'equador de la competició és bon moment per a fer balanç del que van ser els 19 primers encontres en clau marinera. Xifres en mà el quadre d'Els Canyars va cloure la meitat inicial del curs obtenint un balanç de 7 victòries, 3 empats i 9 derrotes, 24 punts, amb 24 gols a favor i 28 en contra. Això els va situar en la 12ª posició.

Des d'una òptica purament estadística, l'equip mariner es va mostrar força més fiable a casa que a domicili -als Canyars va sumar 14 punts, per 10 a camp contrari-, marcant -hi15 dels 24 gols acreditats, i encaixant-ne 13, per 15 com a foraster. De fet, davant la seva 'parròquia' els castelldefelencs han sumat 4 victòries, 2 empats i 3 derrotes en 9 encontres, per 3 victòries, 1 empat i 6 desfetes en els 10 desplaçaments efectuats.

Tot i que les dues derrotes que van tancar la primera volta -Pobla de Mafumet a casa i Gramenet-, poden fer creure el contrari, el Castelldefels 11-12 ha apuntat una clara tendència creixent quant a joc i resultats amb el decurs de les jornades.

Durant els 9 primers encontres va haver-hi de tot, però val a dir que en cap cas l'equip va mostrar la solidesa futbolística que l'havia caracteritzat la temporada passada, i així els resultats se'n van ressentir. Massa irregularitat. Oblidada la derrota inaugural a casa contra l'Espanyol B (0-3),`fins a cert punt lògica, els d'Escudero van alternar bons encontres a camp propi -amb l'excepció de la derrota contra al Balaguer (1-2)-, en alguns casos resolts a última hora (Santboià, Europa), amb actuacions 'canviants' a domicili, que sempre o gairebé sempre van acabar igual. L'empat a Manlleu (1-1) va donar pas a tres derrotes consecutives (Gavà, Terrassa i Olot).

En aquest sentit la golejada contra la Montañesa a la mateixa jornada 9 va marcar una nova tendència, ja que des d'aquella maneta contra els de Nou Barris (5-0), i malgrat dues doloroses derrotes a domicili a Vilafranca (2-0) i Rubí (3-0), els mariners van ser capaços recuperar les seves tradicionals senyes d'identitat, i a còpia de fermesa defensiva, treball constant a la medul.lar i eficàcia i talent en atac el creixement es va acabar reflectint sobre la gespa. Tant va ser així que va romandre 5 jornades sense perdre (entre la 13 i la 17), sumant 3 victòries i 2 empats, la seva millor sèrie del que portem de campanya. El més remarcable d'aquesta dada és que tots els triomfs van arribar a domicili, trencant així la 'sequera' castelldefelenca lluny d'Els Canyars, 'llast' que ens acompanyava des del 27 de febrer del 2011, últim triomf foraster. La visita al camp de l'aleshores líder, Prat, va exercir com a punt d'inflexió (excel.lent triomf per 0-2, 13 de novembre), i va ser l'avantsala de dues victòries consecutives fora de casa (Masnou i Vilanova). Al nostre estadi, per la seva part, dos empats en duels molt equilibrats contra Vic (0-0) -en el partit ajornat per la pluja- i Cornellà (1-1), van precedir la derrota contra l'aspirant a tot Pobla de Mafumet en un matx molt marcat per la nefasta actuació arbitral de Molina Fernández.

Per tant, i com veiem, el millor Castelldefels del curs s'ha albirat a partir del mes de novembre (jornades 11-12), coincidint amb la recuperació d'alguns efectius importants, absents per lesió o 'tocats' en l'inici del curs, i que esdevenen cabdals per al bloc.

Escudero va utilitzar un total de 22 jugadors al llarg de la primera volta. JORGE SÁNCHEZ ha estat el futbolista que va disposar de més minuts (1491) -no hem d'oblidar que és el més veterà de la categoria amb 38 anys. Exemple impressionant el d'en Jorge!!-, i URI, JAVI SÁNCHEZ i EDGAR DOBLAS van acabar com a màxims golejadors ex aequo amb 4 gols.

En aquest període van causar baixa tres jugadors que van integrar la plantilla d'inici: VILLA (Vista Alegre), JAIRO (Viladecans) i RAÚL GUERRERO, incoporant-s'hi el porter Andrés TATO BURGADA (Vilafranca).