El Castelldefels, un xic encallat


El Castelldefels, un xic "encallat" en aquest inici 2012

{mosimage}En l'edició del mes de gener explicàvem la UE Castelldefels havia estat capaç de vèncer a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià (0- 1), trencant la dinàmica irregular que acreditava en les jornades prèvies. Hom esperava que aquell fos un punt d'inflexió en positiu per a rellançar l'equip en un tram de temporada complicat, calendari en mà, però malauradament, i sense oferir males sensacions, l'esquadra marinera no ha acabat d'arrencar com s'albirava arran del matx contra el filial 'perico'.

{mosimage}De fet, des de l'èxit contra el conjunt blanc-i-blau (jornada 20, 15 de gener), acumula, al tancament d'aquesta edició, quatre jornades sense obtenir la victòria, fruit de 3 empats i una derrota. Paradoxes del futbol, el conjunt d'Antonio Escudero ja ha igualat en els 5 primers encontres de la segona volta el mateix nombre de duels que en tot el primer tram de lliga (3). L'empat in extremis als Canyars contra el sempre difícil Manlleu (1-1), jornada 21, gràcies a un golàs de Javi Sánchez al 87' – espectacular colpeig de fora de l'àrea que va entrar per l'escaire-, va donar pas a una dura derrota contra el Santboià (2-0) al Joan Baptista Milà de Sant Boi. L'actuació arbitral -l'1-0 de Jordi Martínez era en clar fora de joc- i el propi desencert (amb 0-0 i 1-0 els grocs van marrar ocasions inmillorables) van allargar un any més la 'maledicció' al camp roig comarcal.

A les dues darreres jornades celebrades, dos 'x' amb regust ben diferent. Amargant, molt amargant, va ser el que va deixar el repartiment de punts contra el Gavà (1-1). Després d'un primer temps de cert predomini blaugrana, a la represa els grocs van disposar d'un penal a favor -Jorge Sánchez el va enviar al pal-, avançant-se posteriorment gràcies a Amantini (76'). Només sis minuts més tard els visitants van igualar – també en més que possible fora de joc-, però la realitat és que el Castelldefels va desaprofitar una bona opció de tornar a guanyar el Gavà als Canyars, quelcom que no aconsegueix des de febrer del 2004. Millors sensacions va deixar el punt sumat pels d'Escudero al Nou Sardenya (0-0) contra l'Europa. Primera part de contenció i segona de perill a la contra, i malgrat que en la recta final els castelldefelencs van gaudir d'opcions clares per al 0-1, l'actuació del porter rival, Rafa Leva, va impedir que els 3 punts volessin cap el sud del Baix Llobregat.

L'inici d'aquesta segona volta ens deixa tres idees ben clares en clau UE Castelldefels

1- A l'equip li està costant guanyar (1 victòria en 5 partits, que unida als dos darrers encontres de la primera volta fa que els mariners només hagin vençut en 1 dels darrers 7 encontres que han disputat).

2- Recuperació de la solidesa defensiva: només han encaixat 4 gols en 5 partits, recuperant la seva millor versió en la contenció. Des del darrer dels davanters fins al porter, tothom s'està mostrant solidari.

3- Manca d'encert en atac: els grocs, de moment, no gaudeixen de sort ni punteria de cara a les porteries rivals, havent marcat només 3 gols en els 450 minuts que acumulem de segona volta. Xifra discreta.