II Xocolatada pel reciclatge

II Xocolatada pel reciclatge a l´Institut Les Marines

Ja és tradició al nostre centre celebrar diverses jornades mediambientals al llarg del curs. Durant el primer trimestre, tradicionalment, celebrem una jornada relacionada amb el reciclatge i la reutilització i, durant el segon, tenim com a objectiu conscienciar-nos sobre la sostenibilitat del planeta i, per aconseguir-ho, fem un concurs de fotografia mediambiental i organitzem una jornada amb tallers realitzats per diferents entitats sobre temes d’interès ambiental.

Enguany, per cloure el primer trimestre, el dia 22 de desembre vam celebrar la “II Xocolatada pel reciclatge”. Després de l’èxit del curs passat, on vam recollir objectes electrònics en desús a canvi de xocolata, aquest any hem recollit roba usada a canvi d’un esmorzar saludable. Aprofitant que som Escola Verda i participem en el Projecte europeu Comenius en el qual es volen promoure els hàbits saludables, hem ofert un got de fruita (poma, pera i plàtan) amb un rajolí de xocolata calenta a canvi de roba usada.

Durant el matí del dia 22 els alumnes van veure, per grups, diferents pel.lícules o documentals finalitzant amb una reflexió en comú dels temes tractats.

Curs Documental:1r ESO Home. Diversos fragments d’aquest documenta. 2n ESO i 3r ESO Obsolescència programada. Documental disponible on line. 4r ESO Hàbits saludables. Diferents emissions del programa “Què, Qui, Com” del Canal33. 1r i 2n Batxillerat Age of stupidness. Seguidament, els alumnes van sortir per ordre de les aules per entregar la roba usada al vestíbul de l’institut i recollir el got amb la fruita i la xocolata. Perquè volem ser més sostenibles, hem usat gots de plàstic amb el logo de l’institut que cal retornar i netejar per utilitzar en totes les celebracions del nostre centre.

Hem fet algunes fotos que tenim a la web picasa, i que recullen com es va desenvolupar la jornada, esperem que us agradin. Jornades com aquesta serveixen per estimular els bons hàbits mediambientals.