Entrevista Jordi Julià

Entrevista Jordi Julià

Després de gairebé un any i mig a la Presidència, Jordi Julià encara el final de la seva segona temporada al capdavant de la nau marinera amb optimisme.

{mosimage}Fa uns dies vam voler conèixer les impressions del màxim mandatari groc, que va parlar de forma clara i sincera de la situació que viu el club.

"Després d'un any i mig, tinc més forces i motivació que quan vaig assumir la presidència"

{mosimage}Jordi Julià porta gairebé un any i mig a la Presidència de la UE Castelldefels. Se sent amb les mateixes forces que el primer dia?
Absolutament. Estic amb tantes o més forces que quan vaig entrar com a President, ja que ser partícep de l’evolució diària d’un club com aquest és il.lusionant per a la gent que el sentim com a propi, i per això la meva motivació és máxima. A més, després d’un any i mig, com és lògic, anem adquirint més experiència i això també és bàsic per seguir al peu del canó amb il.lusió. Veig el club més fort i cohesionat que quan vaig entrar i aquesta percepció m’esperona més encara.
 
El futbol, com a reflex de la societat, viu moments complicats a nivell econòmic. La viabilitat dels equips cada cop és més difícil. Per on passa el futur dels clubs de categories com la Segona B o la Tercera?
El futur passa per la ‘retallada’. La situació econòmica actual no permet altra cosa que no sigui reajustar plantejaments i pressupostos. Si no ho fem així, la subsistència és gairebé impossible. Avui en dia és complicat trobar patrocinadors que col.laborin amb les entitats, la situació de les institucions tampoc no és gens bona, com tots sabem, i així tots ens hem d’estrènyer el cinturó. Exemples d’equips amb problemes econòmics, que s’han fet públics, n’hi ha molts en la nostra categoria, i no és perquè sí.
 
28 jornades, novena posició a la classificació, 38 punts. Quin balanç se’n fa, des de la Junta Directiva?
Molt positiu. Aquesta temporada estem molt tranquils amb l’equip, perquè la feina és fantàstica. L’objectiu ara per ara és assegurar la permanència el més aviat possible, quelcom que tenim a l’abast, i si seguim sumant victòries i bons resultats, per què no, ens agradaria ser un dels equips ‘animadors’ d’aquest tram final de lliga. Però a poc a poc i bona lletra. Un cop la continuïtat a Tercera estigui assegurada, ja pensarem a quedar el més amunt possible, sobretot perquè aquest equip val molt, i ho està demostrant.

Si s’aconsegueix la permanència, el Castelldefels, en la 12-13, viurà la seva 10a campanya a Tercera, que es diu aviat. Serà una temporada especial.
Doncs sí, i segur que al llarg dels propers mesos pensarem en iniciatives per celebrar aquest ‘aniversari’. Som un club modest però penso sincerament que el lloc del Castelldefels està a la Tercera Divisió, i hem de fer tot el que estigui a la nostra mà per ser-hi i seguir competint contra els millors. És una lliga maca i de la que gaudim jornada rere jornada.

L’equip està a un gran nivell a la segona volta, només ha perdut un partit, i des de la Directiva s’hi té una confiança plena. Aquest Castelldefels, tot i ser a 8 punts, pot mirar encara cap a la promoció d’ascens?
Somniar és de franc. Hem d’anar partit a partit, però si guanyem els 6 encontres que queden a casa, i treiem alguns bons resultats fora, estic convençut que podem estar, si més no, entre els ‘animadors’ del tram final de lliga, ja que la inèrcia de l’equip és prou positiva. Per això, hem engegat la campanya dels 40 € per als darrers 6 partits per a tota aquella persona que es faci sòcia ara. Des de la Junta creiem molt en aquest grup, i estem segurs que s’hi deixarà la pell. Estar entre els 4 primers és molt complicat però seria fantàstic, molt maco per a tothom, un premi per als que formem part del club.

Entenem que Jordi Julià està més que satisfet amb la feina d’Antonio Escudero i els seus homes. Quin és el ‘secret’ de l’èxit d’una plantilla que està sent prou competitiva a Tercera aquests darrers anys?
Per mi, el principal valor d’aquest equip, esportivament parlant, és el triomf de la continuïtat. La plantilla està prou compensada, i no hem d’oblidar que el gruix de la mateixa porta ja 3 temporades vestint la nostra samarreta, i això es nota, i molt. El nivell de conjunció és alt, i els ‘automatismes’ són evidents. L’Antonio Escudero porta 4 temporades al capdavant de l’equip, és un home que té una gran il.lusió pel que fa i en aquest sentit considero que transmet les seves ganes i el seu sentiment pel club als jugadors, i després tot això es reflecteix sobre la gespa. Estem fent una bona campanya i crec que si en alguns partits de la primera volta haguessim tingut un pèl més de sort, podriem estar entre els 6-8 primers

Un dels pilars bàsics del Castelldefels en l’actualitat, per no dir el fonamental, és el seu futbol base. Aproximadament 520 jugadors, 36 equips. Està sent una temporada força bona en el pla esportiu, però quina valoració en fa el President?
Ara mateix, estic molt satisfet, contentíssim, de la línia de treball que s’està seguint al futbol base, especialment des del mes de desembre. Aquest estiu vam apostar pel canvi a la coordinació, però d’entrada les coses no van funcionar i, per això, vam decidir recuperar una figura experimentada com la d’en Gregorio Corpa, i certament el seu retorn ha sigut un encert evident a nivell de resultats i tranquil.litat. Està aportant l’estabilitat que buscàvem. Està clar que sempre es pot millorar i no deixarem de cercar aquest creixement, sempre partint de la base que volem un planter competitiu però sobretot humà i d’aprenentatge, que al capdavall és el més important, més enllà dels resultats. I tota la gent que integra la part coordinativa –Rubén Pérez, Sergio Prieto- també n’és partícep. Enguany tenim equips com Juvenil A des de l'arribada d'Eloy Martínez, Juvenil C, Cadet B, Infantil A, Infantil C, Aleví A, Aleví B, Aleví D, Aleví E, Aleví G, Benjamí A, Benjamí E i, en general, tots els Pre Benjamins i Promeses que estan ratllant a un gran nivell competitiu, té pinta que caurà algun que altre ascens, i això a mi personalment, i a tot el club, ens fa sentir orgullosos dels pares, dels nens i dels entrenadors que tenim.

Últimament, en una tendència comentada a l’entorn del club, es nota molt més ambient als partits del primer equip i sobretot molta més presència de pares i jugadors de futbol base. A què ho atribueix?
Efectivament, la major presència d’espectadors i el suport més explícit que el públic està donant l’equip és quelcom que els mateixos jugadors comenten i valoren molt positivament, i des d’aquí vull agrair tothom (Fiebre Amarilla, afició en general, etc) aquest ànim incondicional. El fet que hi hagi un bon grapat de jugadors del Primer Equip que entrenen conjunts de futbol base és bàsic, sobretot perquè els nens s’emmirallen en ells i els poden veure ‘in situ’ disputant partits de Tercera Divisió contra grans equips, i això fa que s’il.lusionin més encara tant ells com els pares. Estic molt content amb la resposta de tothom. És bàsic per al club. La nostra intenció és seguir creant iniciatives perquè vinguin encara més pares i nens, ja que volem un club absolutament cohesionat de dalt a baix i de baix a dalt, sense fissures.
 
Al Castelldefels 12-13, hi haurà retallades?
Sens dubte. La temporada vinent hi haurà ‘tisora’ a la UE Castelldefels. Però és que dir una altra cosa seria enganyar-nos a nosaltres mateixos i enganyar la gent. Ens hi veiem obligats. La crisi fa que aconseguir patrocinadors sigui molt complicat, les institucions (Consistori, Patronat, etc), tampoc no poden ajudar més perquè pateixen aquests problemes econòmics en la seva pròpia carn, i és per això que els clubs hem d’autogestionar-nos cada cop més per subsistir. Per això, a l’hora de planificar la propera campanya tot això s’haurà de tenir en compte per fer un pressupost, com s’ha fet des que en sóc el President, auster i ajustat a la realitat actual d’ingressos i despeses de la UE Castelldefels. Com es diu en castellà: ‘No hay más cera que la que arde’.

Dirigir una entitat com el Castelldefels implica inversió d’esforços i hores. L’ha sorprès el món del futbol des de dins?
El món del futbol és complex, i més encara en la situació que estem passant, però també molt atractiu. Al final, però, i com sempre es diu, el que queda és la gent que coneixes, els amics que fas i la companyonia que es genera treballant dia a dia amb els diferents estaments de l’entitat (jugadors, cos tècnic, empleats, pares i mares de futbol base, nens…). Aquesta és la veritable ‘benzina’ que fa que el motor arrenqui, veure la resposta de la gent i els vincles que es creen, i penso igualment que és el millor que té el món del futbol, quelcom que ja creia quan jugava. En aquest sentit, vull ressaltar el gran ajut que tinc del vicepresident, Patxi Moreno, que treballa al meu costat amb força i em dóna ànims, m’esperona, per treballar amb més ganes si cal, i que és un pilar bàsic d’aquest club. També vull agrair la gran feina de la gent del club, que inverteix moltes hores del seu temps intentant que això rutlli. Sense ells, tot això no seria possible.

Moltes gràcies, i sort, Jordi Julià