El camí és una millor gestió

El camí és una millor gestió

{mosimage}La  Gran Crisi continua i, pel que fa a Espanya, s’agreuja –també a Castelldefels-. Som novament en recessió amb un decreixement de l’1,70 %, un endeutament del 80% del PIB i el pronòstic d’acabar l’any amb 600.000 aturats més. Una crisi originada en els sectors de la construcció i la banca dels Estats Units, és a dir, en l’epicentre econòmic del planeta, on l’agost de 2007 el govern nord-americà va haver de reconèixer l’existència de la crisi. Mentrestant, a Espanya, el govern estava prometent el “pleno empleo” i, amb carácter imminent, una renda per càpita igual a la francesa i alemanya!! Se’ns va enganyar perquè el març de 2008 teniem eleccions generals. Fins l’octubre  el govern Zapatero no va admetre oficialment que el país es trobava en crisi, i l’engany es va pagar políticament a les urnes. Ara, el país i els nous governants de les diferents administracions s’enfronten a l’estat absolutament rüinós de l’economia i les finances públiques i privades.

En aquesta conjuntura tan complicada s’han de prendre importans decissions, que haurien de tenir un l’ampli consens  de tots els partits amb representació parlamentària. Malauradament, ara com ara, un partidisme irresponsable fa molt difícil un consens ferm, avalador d’una acció de govern eficaç. Això obliga a recórrer als equilibris acrobàtics de les majories absolutes, forçades, però forçoses.

A Castelldefels, com arreu, necessitem governs competents i estables. També ens cal no oblidar que és imprescindible la coordinació de l’equip polític ambs els equips gestors, formats pels professionals experimentats que treballen a l’administració local.

Des del nostre grup municipal, l’AVVIC, pensem que, a Castelldefels, el camí per tal de contribuir a la sortida de la crisi passa per assolir i enfortir un govern competent, estable i coordinat.Perquè, en definitiva, el camí és una millor gestió.

Màxim Costa (Grup Municipal AVVIC)