L’esport, un valor fonamental de Castelldefels

L’esport, un valor fonamental de Castelldefels

{mosimage}La nostra ciutat, Castelldefels, és una ciutat esportiva per excel.lència, reconeguda amb la marca de Destinació Turística Esportiva (DTE) per part de l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Els tres esports certificats per la DTE són el rem i el piragüisme en aigües tranquil.les, el tennis i el futbol. A banda això, podem practicar-hi també vela, rem, kitesurf, navegació en catamarà, caiac, natació, BBT, patinatge en línia, futbol, bàsquet, futbol sala, judo, handbol, hoquei sobre herba, voleibol de platja, golf (pitch & putt), tennis, petanca… L’esport a Castelldefels té una gran capacitat de mobilització i aplega persones de totes le edats i és, sens dubte un valor que cal preservar i continuar potenciant. I és que l’esport és, a més, un important actiu tranversal, és a dir, a Castelldefels es relacionen perfectament  esport i turisme (amb una gran vinculació amb l’hostaleria); esport i salut (perquè marca un estil de vida saludable); esport i educació (perquè transmet valors i promou la integració); esport i espai públic (perquè es relaciona amb el clima i l’entorn privilegiat de la ciutat), entre d’altres. Des de l’Àrea d’Esports, estem treballant amb il.lusió i moltes ganes en el suport a l’esport base i a l’esport escolar, per mitjà de subvencions a entitats i escoles; o també per localitzar a Castelldefels esdeveniments esportius de projecció nacional i internacional, com ja s’està fent en algunes modalitats. M’agradaria avançar que estem treballant de valent perquè la nostra platja disposi ben aviat d’un espai públic en el qual puguem practicar esports a la sorra i l’aigua. La platja de Castelldefels és un lloc privilegiat que cal ser aprofitat amb seny i, sobretot, determinació.

Anna M. Pérez
1a  tinenta d‘alcalde
Grup municipal CiU