Miguel Ángel Barrios

Miguel Ángel Barrios Segurado

{mosimage}En Miguel Ángel, més conegut per Miguel és l’artista, i així ens agrada dir-ho, que projecta, construeix i pinta, des de l´ any 2008,  una de les carrosses que desfilen per la  nostre ciutat ,cada 5 de gener , en motiu de l´ arribada dels Reis Macs d´ Orient . L´  Associació de la Gent Gran de Castelldefels li delegà aquesta responsabilitat, i ell l´ ha assumit plenament en cos i ànima , ajudat per un parell o tres col·laboradors. Entrant en la vida i en la professió d´ en Miguel, em comenta,amb la cordialitat que el caracteritza, i de la que poden donar fe les persones que el coneixen, una part de la seva història.

La meva dona, l´ Encarna, i jo , vinguérem a viure a Castelldefels a finals del segle passat.. Aquí residia una filla nostra i la vàrem seguir. La família és important i nosaltres en tenim molta. Per ser més exacte, parlant només dels propis, som pares de  tres fills: dues noies (Pilar i Marga) i un noi (l´ Alex) , i  aquets fills, i les seves parelles, ens regalaren una colla de néts, sis exactament: Jaume, Laia , Alba, Paula, Julià i Abril.

Professionalment, m´he dedicat sempre a la publicitat i a la decoració com a pintor, fins que em vaig jubilar . He pintat tot tipus de rètols, bé per anunciar pel·lícules als cinemes, bé electrodomèstics, o bé en motiu dels Jocs Olímpics de  Barcelona ,l ´ any 1992..Dos companys més i jo vàrem pintar la bandera de 120 metres de llarg, per 80 d´ ample , que anunciava l´ inici d´ aquells jocs.

Ara bé, pintar a l’aquarel•la, en tela o en paper,  sempre m´ha agradat . Des de molt jovenet vaig aprendre a pintar i mai he abandonat aquesta afició. Ara bé , el que m´ agrada més és fer-ho en pintura plàstica. Actualment, ho faig pràcticament tot en pintura acrílica.

Aquesta afició a la pintura m´ ha animat a exposar les meves modestes obres, siguin paisatges , siguin retrats , siguin flors , siguin el que siguin , deixant-hi la meva particular empremta, que jo definiria com ” amor a la feina ben feta”.

La meva darrera exposició s´ha fet al Casal de la Cultura, del 20 de gener al 17 de febrer. L’he batejat amb el nom d´ “IMPULS”, perquè , com tots els meus quadresm els he fet quan un impuls o , millor , una inspiració , que podria definir com una flash , m´ han mogut a captar determinat rostre , figura o paisatge . En aquesta exposició he fet un recull de llocs de la nostra geografia més propera , junt amb un retrat de la meva petita néta, Abril .      

Per una altra part , i amb això acabo, la  idea de projectar i fer una carrossa per celebrar l´ arribada dels Reis Macs  sorgí, per primera vegada, a finals de l´ any 2007, parlant amb l´ Asunción ,presidenta de l´ Associació de la Gent Gran. Des d´ aleshores, n´he fet una cada any. Val a dir que porta molta feina , i requereix certa dedicació , però fins ara , encara que el pressupost és molt minso , sempre ens n’hem sortit. Per altra part, si es pot contribuir a distreure els petits espectadors que esperen l´ arribada dels Reis, paga la pena les hores dedicades a aquesta tasca.   

Gràcies, Miguel Àngel, per tot el que m´ has explicat.  Els teus serveis de voluntariat, dins de la Gent Gran,  t´ honoren.