Més enllà de la indignació, actuem!

Més enllà de la indignació, actuem!

{mosimage}Cada vegada hi ha més gent, en les places i en les cases, conscient  que, tal com dèiem des de les esquerres, basar l’economia mundial o estatal en un sistema financer virtual, i sense controls reals, no ens ha portat a res de bo. Veiem com cau Bankia, i Rajoy ens torna a demanar sacrificis per salvar-la. Fins quan aquesta vergonya?

Sembla que la confusió o falsa fusió entre capitalisme financer i democràcia comença a ser òbvia per a molta gent. I de diferents maneres la consciència col·lectiva està canviant.

Hi ha qui comença a recuperar  valors perduts, i tot recordant els temps en  què ser era més important que tenir, ha iniciat el camí cap a una veritable vida natural i senzilla, seguint els que encara quedaven amb aquest tarannà.

Hi ha qui reflexiona i se n’adona que ha format part de la gran mentida, estirant en la seva vida personal més el braç que la màniga,fa autocrítica i es disposa a canviar sender i donar suport al decreixement.

Hi ha qui en veure com els sistemes educatius i sanitaris públics són espoliats de recursos, sent una forta indignació i la necessitat d’actuar, exigint a Mas, per exemple, que governi Catalunya amb més seny i menys butxaca o convoqui eleccions si no se’n surt.

Sumant, entre tots i totes els que creiem en els valors de la igualtat, la fraternitat i la llibertat, hem de buscar maneres d’oxigenar la democràcia, reivindicar la participació i viure sense oblidar la solidaritat amb el més pròxim i el que està més lluny. Perquè tot el sistema basat en el capital especulatiu ha  acumulat riquesa gràcies a empobrir pobles globalment, i contaminar la natura sense preservar-la per al futur.

Però… on és el sacrifici dels que han generat la crisi? Quan  rectificaran les falses  i fracassades polítiques d’austeritat,els plans d’ajustament i retallades a dojo dels serveis públics des de Madrid, des del Parlament de Catalunya o des de l’Ajuntament de Castelldefels?

La barreja de dreta espanyola(PP) amb dreta catalana (CiU) és lesiva per al benestar i els drets socials bàsics. A Castelldefels, el triumvirat Reyes-Pérez-Avvic  està més preocupat per l’embolica que fa fort que mira el passat que per una proposta de govern sòlida i responsable.

Darrere les retallades, els plans d’ajust i els “decretazos”, hi ha un model, i la crisi  com a excusa és la fórmula màgica de les dretes per carregar-se el que és de tothom: la real democràcia, els drets i les llibertats. No ho consentim. Des d’ICV-EUiA proposem: actuem…, junts.