Entrevista a Kim Ibars, nou President CDC

La situació econòmica ens ajudarà a millorar

{mosimage}Entrevista a Kim Ibars, nou President del Comitè Executiu Local de CDC Castelldefels.

– En la situació econòmica que vivim i amb el desencant de la majoria de la societat amb els polítics, què el va dur a presentar-se a les eleccions per ser President de Convergència Castelldefels?
Primer, em va empènyer la qualitat humana i professional del l’equip que tenim a Convergència Castelldefels, un bon grup de persones molt preparades professionalment,  amb contrastada trajectòria d’èxit en les seves diferents línies de treball. He trobat l’equilibri que tota agrupació política desitja. Un equilibri entre l’àmbit professional, d’alta formació, i l’àmbit moral. Som veïns, treballadors i compromesos.  I segon, la necessitat natural de saber que pots fer coses molt importants per a la teva ciutat. No em puc quedar de braços plegats veient des de la distància que hi ha molta feina a fer i que s’ha de fer ben feta.

-Com a nou President, com valora la situació de la nostra ciutat i com enfoca el que queda de mandat?
És cert que vivim una situació molt delicada, però avui més que mai hem d’agafar el control del nostre futur i lluitar per fer-lo possible. Amb tenacitat i amb celeritat. Cada dia veus com tanquen negocis i comerços. S’han de prendre mesures eficaces que permetin desenvolupar al petit i mitjà empresari, que han sigut sempre el motor del poble. És a dir, ajudar les botigues de tota la vida juntament amb els nous negocis dels emprenedors, que cada cop en són més i força bons.

-Vostè assegura que no optarà a cap càrrec municipal. Per què?
Perquè és una etapa que ja l’he passada . Jo vaig ser regidor del 2007 al 2011. Ara m’apassiona fer un partit fort, seguir amb la feina feta fins ara i donar una nova empenta per arribar a tot allò que no hem sabut arribar fins ara. Als ciutadans que ens demanen dia rere dia el nostre suport i solucions als seus problemes. Queda demostrat que Convergència i Unió és un partit de govern local i que és necessari per a Castelldefels.  Un partit de bon govern treballant en un àmbit de temps difícils. I és molt necessari fer molta feina des de fora de l’Ajuntament. Aquesta és la meva prioritat i la del meu equip. Treballar per donar totes les eines necessàries als regidors de CiU perquè facin la seva feina amb eficàcia.

-Qui és Kim Ibars?
Un pare de família enamorat. Enamorat de la seva dona, dels seus fills, dels seus amics i del seu entorn. Enamorat de la meva ciutat, que conec prou bé.
Sóc un treballador que surto cada matí de casa per poder lluitar amb aquesta crisi que a tots ens afecta. Igual que la meva dona, a casa som de treballar i guanyar-nos el sou dia rere dia. D’altra banda sóc dialogant, m’agrada motivar amb projectes engrescadors i intento sempre ser el màxim d’equànime possible.

-Què fa en Kim Ibars més enllà de la  política?
Doncs el que intento no deixar de fer com a mínim un cop per setmana és  agafar la bicicleta i recórrer  tota la platja de Castelldefels. Em va molt bé i crec que som uns privilegiats. Hem de saber apreciar el que tenim. Jugo a futbol sala, si bé sóc un mal porter, i sóc un apassionat del meu fill i de la seva passió pel futbol. Tendeixo a ser paternalista. No sé si és un defecte o una virtut.

“He sofert la crisi en la pròpia carn”

– Són moments difícils per a les empreses. Com viu la crisi?
L’he sofert en la pròpia carn. Tenia diverses empreses en el sector de construcció de decorats i d’arquitectura efímera. Vam haver de plegar a causa de aquesta crisi i dels impagats, un mal força estès actualment. Però en la vida, quan un cau, s’ha d’aixecar i continuar endavant. I així ho fem i ho farem, amb tossudesa. És una forma de funcionar ben catalana.

-Com valora el camí fet fins ara pel govern municipal PP, CiU i AAVV?
És un equip jove i amb moltes ganes. Té una enorme capacitació professional i una gran empatia entre els seus membres, independentment del partit al qual pertanyem. No hi ha personalismes. Tot surt molt fàcil. D’aquí a uns anys el ciutadà podrà veure com, en unes circumstàncies força complexes, Castelldefels haurà sabut fer avenços importants, segur. Avui, Castelldefels compta amb un govern ben preparat. El millor govern que mai ha tingut aquesta ciutat. I espero que en poc temps ens adonem que és així…

-Quins són els projectes immediats del nou executiu local de CDC?
Fer gran el partit, obrir les portes a nous militants i simpatitzants que volen dir la seva i que volen participar d’aquest gran repte que és sortir de la crisi. Treballar braç a braç amb els militants i obrir ponts de diàleg amb les altres forces polítiques. Ara és el moment de parlar i de fer acords. Aquesta ciutat s’ho val.

– Quines diferències hi ha entre l’època que va ser regidor i l’actual?
La major diferència és la situació econòmica actual, que és crítica. Per contra, ara, aquesta mateixa crisi ens atorga l’oportunitat de millorar, d’espavilar-nos. Tots ens hi escarrassem molt més per tirar endavant, i sense defallences. Sense cap mena de dubtes, la crisi ens obliga a pensar més, a ser més creatius, a fer més amb menys o en molts casos a fer més sense res… Però precisament per això és un moment molt important. Avui hem de plantar les llavors de demà.

-Com s’imagina Castelldefels d’aquí a tres anys, a final del mandat?
Molt millor que ara. Estem posant les bases perquè els ciutadans tinguin el camí de l’emprenedoria ben planer. I cregui’m que en aquesta ciutat farem via. Castelldefels esdevindrà un referent al Baix Llobregat en qualitat de vida dins d’un entorn territorial privilegiat. Entre tots ho podem fer i confio que ho farem.

TEST

Un viatge: Camí de Santiago en bicicleta.
Una cançó positiva: “Mediterráneo” del Joan Manuel Serrat.
Un record de Castelldefels per a un turista: Bona taula i bona platja entre mar i muntanya.
Referent polític: Jordi Pujol.
Un somni: El què tenim tots, un futur millor.
Un sabor: La paella del meu amic Yepes, que competeix amb les paelles que faig jo.