Balanç pretemporada UE CASTELLDEFELS 12-13

Balanç pretemporada UE CASTELLDEFELS 12-13

{mosimage}El diumenge 19 d'agost la UE Castelldefels va posar fi a la pretemporada 2012 caient en la segona eliminatòria de la Copa Catalunya davant el Roda de Barà a la tanda de penals. Els grocs han disputat 8 encontres des que van començar els entrenaments el 23 de juliol, obtenint un balanç de 2 victòries, 2 empats i 4 derrotes, amb 10 gols a favor i 15 en contra.

Resultats:
• 29-07-12: AE PRAT – UE CASTELLDEFELS: 1-0 (Ferran Vila)
• 04-08-12: FC MARTINENC – UE CASTELLDEFELS: 1-3 (Marcos Forzinetti // Carlitos 2, Óscar Muñoz)
• 05-08-12: TERRASSA FC – UE CASTELLDEFELS: 3-0 (Vinuesa 2, Molist)
• 08-08-12: UE CASTELLDEFELS – UE SANTS: 2-0 (Sergio Prieto, Óscar Muñoz)
• 11-08-12: CE VILASSAR DE DALT – UE CASTELLDEFELS: 1-0
• 12-08-12: Copa Catalunya 12-13. FC VILAFRANCA – UE CASTELLDEFELS: 3-3 (Dani Delgado, Valerio, Michael // Jorge Sánchez, Edgar Doblas, Amantini). Victòria a la tanda de penals (2-4)
• 15-08-12: Trofeu 'Festa Major de Castelldefels 2012'. UE CASTELLDEFELS – CE L'HOSPITALET: 0-4 (Iván Salvador, David Corominas, Alberto Manga, Bacari)
• 19-08-12: Copa Catalunya 12-13. AT.RODA DE BARÀ – UE CASTELLDEFELS: 2-2 (Asis 2 // Carlitos, Óscar Muñoz). Derrota a la tanda de penals (4-2)

Dos conjunts de Segona B (Prat i L'Hospitalet), 2 de Tercera (Terrassa i Vilafranca), 3 de Primera Catalana (Martinenc, Sants i Vilassar de Dalt) i un de Segona Catalana (Roda de Barà) han conformat el 'cartell' final de rivals mariners durant el període estiuenc de preparació.

La 'lògica' derrota contra el Prat -els potablava portaven força més entrenaments a les cames que la UEC- va encetar la pretemporada, matx que va donar pas a la primera victòria, sòlida i convincent, al camp del Martinenc (1-3, després d'un gran primer temps). Al dia següent, els d'Escudero van encaixar una enganyosa 'golejada' a Terrassa (el 3-0 final no respon en absolut al que va ser l'encontre, sobretot a la segona part), obtenint el seu segon i últim triomf el 8 d'agost contra el Sants (2-0) mercès a uns segons 45 minuts d'altíssim nivell, segellats amb sengles golassos de Sergio Prieto i Óscar Muñoz. D'ençà fins el 19 d'agost, 2 empats i 2 derrotes.

A Vilassar de Dalt la sort va girar l'esquena, ja que després de 90 minuts amb multitud d'ocasions de gol, el conjunt local, en un dels seus escassos apropaments a l'àrea i després d'una errada defensiva, va marcar la diana de la victòria. Desfeta injusta. La manca de punteria va condemnar els d'Escudero. A Vilafranca, Copa Catalunya, 25 minuts de bon joc van servir per a posar un clar 1-3 que semblava encarrilar-ho tot, però els de Puchi no es van resignar i al segon temps es van fer amb un just empat. La loteria dels penals ens va somriure.

Els dos últims compromisos, la setmana precedent al tancament de l'edició d'agost de LA VOZ, tampoc van fer retornar els mariners al camí de les victòries. L'Hospitalet es va endur el Trofeu Festa Major sense problemes (0-4). Malgrat que els amfitrions van aguantar al primer temps, a la represa els de Miguel Álvarez van ser un cicló imparable. Pel que fa a l'últim duel, Copa Catalunya, a Roda de Barà, la UEC va tornar a malbaratar dos gols d'avantatge. Carlitos i Óscar Muñoz havien situat un clar 0-2 al descans fruit de l'evident superioritat visitant, però en un segon temps per a oblidar el Roda va acabar empatant, obtenint l'accés a la següent ronda des dels 11 metres.

En línies generals,  podem dir que el Castelldefels ha portat a terme una pretemporada interessant però irregular, desenvolupant un futbol fluïd, profund i efectiu, a estones i en la majoria d'encontres, que ha tingut el seu contrapunt amb d'altres fases grises i poc competitives, quelcom habitual en períodes de preparació. Segurament en alguns dels amistosos el tempteig final (Terrassa i Vilassar de Dalt sobretot) no s'adiu en absolut amb el que es va veure sobre la gespa, però el poc encert final es paga i la UEC ha patit aquesta circumstància i de quina manera en la seva pròpia carn.

En positiu cal destacar que quan l'equip ha marcat i ha vençut, sempre ho ha fet perforant les porteries rivals en més d'una ocasió (Martinenc -3-, Sants -2-, Vilafranca -3-, Roda de Barà -2-), quelcom que vol dir que té gol. L'aspecte menys bó rau en què s'ha quedat sense estrenar el marcador en 4 encontres (tots els que ha perdut) i que només contra el Sants ha estat capaç de mantenir la porteria a zero (Sants: 2-0), encaixant gairebé 2 gols per partit.

Pel que respecta a la plantilla hem de comentar que dels futbolistes fitxats inicialment n'han causat baixa dos, els migcampistes EITAN Ortiz i JEFFERSON De Souza, ambdós per decisió tècnica. També s'ha produït una interessant incorporació, la del central de 27 anys MARIO Victorio (Rapitenca), ex de la UE Cornellà i les categories inferiors del FC Barcelona, entre d'altres.