Enfront la dreta: el temps de l’alternativa

Enfront la dreta: el temps de l’alternativa

{mosimage}El nou curs comença a posar-se en marxa. També a Castelldefels i a la política municipal. Vam tancar el primer any d’aquest mandat fent una valoració molt crítica del govern de PP-CiU-AVVIC a l’Ajuntament. Un alcalde sense model de ciutat, més preocupat del entravessaments del pacte de govern que en la pròpia ciutadania, que desfà més del que fa….treu carrils bici, suprimeix el Festival de Dansa de 32 anys de qualitat i gran projecció, perd el respecte a la llengua pròpia, el català, en El Castell, elimina dinàmiques i polítiques de joventut, d'igualtat o de solidaritat amb personal especialitzat, treu el nom original de la Biblioteca, Ramón Fernàndez Jurado… Tot això amb una manca d’acció estratègica i l’afebliment de la ciutat com a projecte col·lectiu; d’altra banda, el gir cap a la dreta, antiecològic i autoritari.  Des d’ICV-EUiA hem confrontat nítidament aquestes polítiques i hem impulsat alternatives.
Ara caldrà redoblar esforços i fer passes endavant significatives. Hi serem, amb capacitat de lluita i força, amb idees i il·lusions renovades. Més enllà del dia a dia, ICV-EUiA treballarem per enfortir complicitats amb els moviments socials, els barris i la gent que lluita; per forjar espais de resistència i per construir l’alternativa. Perquè ja sabem on ens porten les polítiques de l’aliança de dretes (CiU-PP): més repressió a l’espai públic, retallades educatives, pèrdua de serveis públics…  I encara més important, des de les alternatives a les polítiques, transitarem cap al procés de construcció de l’alternativa política. Una alternativa que haurà de definir banderes, continguts i esperances; que haurà d’articular els fils de la igualtat, l’ecologia, el treball, la creativitat i les llibertats. Però que també i, sobretot, haurà d’emergir des de les noves formes de compromís social i ciutadà, des d’una aposta per superar la vella política. ICV-EUiA serà necessària, imprescindible. Però ni molt menys suficient. L’alternativa requerirà confluència social i política: generositat i reconeixement mutu d’aportacions. Volem ser clau en el canvi d’hegemonies i en l’obertura d’escenaris majoritaris de nova política. Som una ciutat amb moltes energies ciutadanes de transformació, amb moltes pràctiques socials des de valors. Caldrà expressar-ho amb força en l’escenari de la política municipal. A Castelldefels, l’alternativa a la dreta és possible. ICV-EUiA seguirem treballant per fer-la possible.