La Festa Major, una festa ciutadana d’arrels tradicionals

La Festa Major, una festa ciutadana d’arrels tradicionals

{mosimage} 

La Festa Major ha estat marcada un any més per una alta participació per part de les entitats i la ciutadania. Leiva i Berto Romero omplen el Castell durant les seves actuacions.

Un variat programa d'activitats i un bon temps de fons han fet que la ciutadania de Castelldefels es bolqués i participés als carrers, parcs i places de la ciutat de les diferents propostes. "Jo crec que la ciutadania s'ha bolcat i ha gaudit dels quatre intensos dies de festes,això sí, molt més austeres que altres anys. Hem ofert unes festes molt austeres però de molta qualitat", va valorar l'alcalde de Castelldefels,Manuel Reyes (PP).

Com és habitual, el programa ha combinat les activitats més tradicionals i populars, a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, amb concerts, il·lusionisme, activitats infantils i esports, pensades per a totes les edats. "L'espina dorsal estava formada per activitats completament gratuïtes. La Festa Major ha de ser una festa per al poble i la ciutadania però a un preu raonable perquè al final les activitats gratuïtes no existeixen, les paguen els veïns de Castelldefels amb els seus impostos", va afirmar Reyes.

Castells i havaneres amb la popular cantant Nina van omplir la plaça de l'Església en la primera jornada, èxit que va anar en augment amb els dos plats forts d'enguany: per una banda el concert de Leiva (ex cantant de Pereza) –telonejat per l'artista local Angie Benavent–, que va comptar amb l'assistència d'unes 500 persones; i d'altra banda l'actuació del conegut humorista Berto Romero (Buenafuente), actuació que va vendre unes 700 entrades. « El fet de poder combinar la cultura popular amb propostes lúdiques i musicals de tot tipus han donat com a fruit unes festes que hem pogut gaudir tot Castelldefels", comenta la 1a tinenta d'alcalde i regidora de Festes, Anna Maria Pérez (CiU). Aquest any el pregó de festes ha anat a càrrec de l'Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels, entitat que compleix 30 anys conservant i promovent la cultura catalana a Castelldefels. "Estem molt contents amb el bateig dels dos nous gegants, Dragut i Otxalí, una demanda de l'Agrupació de Cultura Popular que ve a completar la nostra tradició històrica”, va afegir Pérez.

El programa de festes ha comptat també amb propostes més tradicionals com gegants, grallers, cercaviles, correfoc, castells, sardanes, processó i amb grans espectacles d'actualitat cultural. A més a més no han faltat els concerts, les activitats esportives i les activitats infantils.