Acosta’t al Castell

Acosta't al Castell de Castelldefels

Cicle de conferències: De cara a un millor coneixement de l’edifici més emblemàtic de Castelldefels, s’ha organitzat un cicle de conferències.

{mosimage}Les jornades són fruit de la col·laboració entre el GREHIC (Grup de Recerques Històriques de Castelldefels) i la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements de la mateixa ciutat. Comptant amb els recursos i personal de l’Ajuntament i de la Biblioteca, les entitats citades van poder iniciar la primera intervenció de divulgació sobre el Castell de Castelldefels el passat 13 setembre, amb la xerrada: “Castelldefels desde la montaña del castillo: Una ojeada a dos mil años de historia”, a càrrec d’Alfonso López Borgoñoz. Al mateix lloc també s’havia programat l’aportació d’en Josep Campmany i Guillot, amb  “El Castell de Castelldefels entre els segles X i XVIII: de casa forta monacal a castell residència d’aristòcrates”.

Les properes activitats es reparteixen, però, entre dues seus. Hi ha xerrades a la Biblioteca Central de Castelldefels i al Centre Frederic Mompou:

 

 • 27 de setembre, a les 19.30 hores, al Centre Frederic Mompou“El Crimen de Castelldefels. Entre la realidad y la ficción”
  Jordi Navarro Pérez
 • 4 d’octubre , a les 19.30 hores, al Centre Frederic Mompou
  “Història general del Castell de Castelldefels”
  Albert López Mullor
 • 11 d’octubre, a les 19.30 hores, a la Biblioteca
  “Valores arquitectónicos del Castillo”
  Fernando Álvarez Prozorovich
 • 18 d’octubre, a les 19.30 hores, a la Biblioteca
  “La Guerra Civil y el Castillo. Los brigadistas”
  César Lorenzo

Aquest programa es completa amb la visita guiada al Castell per l’Alfons López Borgoñoz. La senyora Elena Casalegno, el mateix dia, donarà explicacions relatives al recent procés de restauració del monument. Als assistents a les conferències oportunament se’ls farà saber la data en què es farà l’acte de clausura del cicle.