Quo Vadis Castelldefels?

Quo Vadis Castelldefels?

{mosimage}Tots ens preguntem cap a on va Espanya mentre continuem sent-ne part… i una part important. On va Catalunya…sense projecte nacional, retallant dia si, dia també, els drets bàsics de la ciutadania? I ens neguiteja perquè la resposta pot ser més negra que gris en el vessant social,donat que l'econòmic insisteix a no sortir-se'n del model de capitalisme financer obsolet, i el premi se l’emporten els qui ens han dut al desastre: els bancs. Ens espanta i ens ocupa la trencadissa social,un panorama desolador de manca de cohesió, resultat de les retallades en educació, sanitat o ajuts a les famílies més necessitades.

A Madrid, un govern que recorda un circ de tres pistes, sense programa ni vergonya, i a Catalunya un president que encara no sap si de gran vol ser independent, concertat o pactat… ,això sí, aplicant l’injust euro per recepta.

Mentrestant a Castelldefels,  l’11 de setembre,representants de Convergència al Consistori aplaudien, des de la tarima institucional, els lemes, legítims des de baix, a la independència, però també, i això si que no toca, la manca de respecte a un acte de tots i totes. Es perden els papers…, però no es trenca el pacte de govern PP-CiU, que els possibilita a tots assegurar el sou i un poder sense autoritat. Independència???
 L'alcalde calla, mentre la seva espontània claca,mai vista en una diada nacional, crida als seus socis de govern…i ell mateix, a cop de decret, dóna i treu, sense criteri ni autoritat,  responsabilitats a un regidor de CiU. Incomprensible. Un any veient titulars buits de contingut al Castell, i escoltant el discurs de la creació de treball per part del PP, mentre veiem com la xifra d'aturats creix a Castelldefels (disculpin…els plans d'ocupació  a la nostra ciutat no són nous,no han inventat res). Un any en què des de la nostra coalició hem hagut de reiterar, una vegada i una altra, la defensa de la llengua pròpia i la cultura catalana, cosa que no fa CiU , essent part del govern…ja no diguem l'AVVIC,  etern convidat de pedra, que ara aprova el que abans criticava.

Ens preguntem amb tristesa i responsabilitat….on vas Castelldefels? Potser aquí també necessitem referèndum i eleccions anticipades. Des d’ICV-EUiA volem que Castelldefels reprengui un camí de drets i polítiques socials i recuperem la funció real de l'administració publica al servei de les persones, i no dels interessos personals.