Castelldefels, Gastronomia Premiada + Fotogaleria

Foto de família de les IX Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat, organitzada pel Gremi d’Hostaleria de Castelldefels amb els premiats, patrocinadors, autoritats, col·laboradors, agremiats i socis fundadors en el seu 35 Aniversari. Amb el xef Raül Balam Ruscalleda i animació del Grup de Teatre Paranoia.

Disponible la fotogaleria de les IX Trobades Gastronòmiques del passat 5 de novembre i realitzada per Ramon Josa a Flickr.

El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels tanca la celebració del seu 35è Aniversari en les  IX TROBADES GASTRONÒMIQUES DEL BAIX LLOBREGAT amb la conferència del xef Raül Balam Ruscalleda

La celebració de la novena edició de les Trobades Gastronòmiques del Baix Llobregat, celebrades enguany al Teatre Plaza de Castelldefels, suposa el tancament de la ja tradicional MOSTRA DE CUINA DE CASTELLDEFELS 2012, que aquest any ja celebrava la seva vint-i-cinquena edició i la clausura dels actes organitzats pels 35 anys de creació del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat, entitat que desprès d’aquests anys compta amb un gran prestigi dins i fora del municipi, associat a diverses entitats empresarials i amb l’objectiu de defensar a més de 500 empresaris de Castelldefels.

Durant aquests anys, aquestes Trobades han comptat amb la presència de personalitats de renom en el món de la cuina, com ara Ferran Adrià, Santi Santamaría, Carme Ruscalleda, Jean Louis Neichel, Nandu Jubany, Gerard Solís, el japonès Hirotoshi Kikuchi, Jordi Roca del Celler Can Roca de Girona i Cristina Roig de l’Hotel Golf-spa Can Rafel. Aquest any hem pogut gaudir d’un dels xefs joves més brillants del panorama culinari nacional i internacional, Raül Balam Ruscalleda, qui també va fer entrega del premis “Tenedor de Oro” atorgats pel diari local La Voz de Castelldefels, premiant a KAMA DE MAR, com a millor BAR-RESTAURANT, CAN MOYAS, com a millor RESTAURANT, FOSBURY Restaurant, premi especial per la seva iniciativa empresarial i CHIRINGUITO i BEACH CLUB TIBU- RON, premi especial per la seva acció solidària.

El Gremi d’Hostaleria va reconèixer la tasca portada a terme per tots els presidents que han passat per aquesta entitat i a tots els restauradors que participen en les diferents accions impulsades pel Gremi, com ara el Passaport Gastronòmic, una forma de conèixer i degustar els millors plats de restaurants de la zona a un preu molt assequible, i la 5a Ruta dela Tapa, en la qual han participat 42 bars i restaurants i que, juntament ambla Mostrade Cuina, han arribat a servir un total de 10.000 tapes.

Es va aprofitar la vetllada per entregar els premis als guanyadors al Passaport Gastronòmic 2012, millor primer plat per al RestaurantLa Fragata; al segon millor plat per a El mirador del Canal Olímpic; al millor menú al Restaurant Can Pere Martí i premi al millor establiment al Restaurant Torre Barona,  del Gran Hotel Rey Don Jaime. I a las tapes guanyadores de la 5a Ruta dela Tapa, la tapa més original a RESTAURANTELA CANTINA DEL’ALBA: Dau de tonyina de mercat amb melmelada de tomàquet, premi a la tapa millor presentada: GUSTOKOA RESTAURANT I TAPES- Tosta de guacamole amb salmó fumat i germinats, premi a la tapa amb millor sabor: CAFETERIA SEMURET- Humus farcit de bacallà sobre llit de mousse de piquillos, premi a la tapa més elaborada: BAR EL MÓN DE LES TAPES- Rotllet de col verda, carn picada de porc i vedella, arròs, ceba, pebrot picat i salsa de iogurt i el premi a la millor tapa per: RESTAURANT MAR BLANC- Amb les seves milfulles de patata i bacallà gratinats al all i oli de mel.

Les trobades celebrades el passat 5 de novembre es van celebrar amb un gran èxit d’assistència per part del principal sector econòmic de la ciutat, i on molts d’ells van ser guardonats per l’esforç, la il·lusió i la tasca que porten a terme, podent gaudir a la vegada d’una entretinguda jornada gràcies a la presentació, animació i direcció de l’acte portada a terme per Paranoia Studi i Grup de Teatre Paranoia.