Incoherències del PP-CiU-AVVIC o el joc de les cadires…

Tots  hem jugat algun cop al joc de les cadires. Amb una de menys al nombre de participants, has de mirar de seure-hi quan la música s’atura.

És un joc molt il·lustratiu perquè, a l’hora de seure els més espavilats no tenen cap rubor a donar empentes o a caminar a poc a poc per  quedar ben a prop d’un dels seients en discussió.

A Castelldefels, fa mesos que veiem, de manera preocupant,els partits polítics  que suposadament governen immersos en un tristíssim joc de les cadires. PP+ CiU + AVVIC estan més ocupats a aconseguir i  mantenir la seva que a fer propostes serioses. Als del PP, tot i cometre greus errors, això de dimitir no els va. CiU, entre ells mateixos. En el cas de l’AVVIC sembla que tot gripau és gustós. En tot aquest joc arribem a veure situacions ridícules en el marc de la campanya electoral: Alicia Sánchez Camacho, candidata núm. 1 del PPC, es planta aquí, sí AQUÍ, on el seu número 2 cedeix, una vegada i una altra irresponsablement cadires a CiU…i parla d’ells com de gent incendiària i irresponsable… En què quedem? Son de fiar o no? Nosaltres ho tenim clar. Ni uns ni els altres ho són.  Canvien missatges i accions  segons si  governen, són oposició o estan en campanya. El que els  importa és mantenir cadires i asssignacions…

La gota que vessa el vas, és el cas del nostre Alcalde, que va prometre ocupar-se exclusivament de Castelldefels, ”intensamente, con responsabilidad y con compromiso” perquè tenia “un gran desafio por delante”(Ple 11.06.11). No té prou desafiament aquí, Sr. Reyes, quan la taxa d’atur a Castelldefels creix i creix?

Ocupar-se del problemes reals, socials i econòmics de la ciutat era el seu compromís, l’ha oblidat? ”Arremangarse” va dir en el discurs d’investidura. Papá Rajoy ja fa decrets i plans de “ajuste”, i els pressupostos i ordenances fiscals ja els dicta Madrid.

No volem seguir els seus jocs de pati. Mentre la dreta nacionalista espanyola (PP) i la dreta catalana (CiU) fan saltirons al voltant de les cadires, o s’entretenen amb el joc de les banderes, cara a la galeria…, per ICV-EUiA els drets socials són abans que res. I ens fa molta vergonya que ens intenti enganyar, amb discursos d’austeritat i responsabilitat ,un govern local que porta 10 canvis de cartipàs i que encara no ha fet ni una sola política social o d’ocupació que no fos del govern anterior.

Vigilin..que, corrent al voltant de la darrera cadira,…poden acabar de cul a terra.

ICV-EUiA ho celebrarà, perquè a Castelldefels continuarem construint una ciutat educadora, oberta, plural, igualitària i solidària.

I a Catalunya, el 25-N…pels drets socials i el dret a  decidir, i tant si podem!