Pobres, tontos i malalts

 

Les tres paraules que encapçalen aquest article són les que defineixen la societat que volen construir avui PP+CiU amb les seves polítiques. Destrueixen un model d’estat de benestar que hauria d’estar basat en l’equitat i la justícia social, apostant per una societat que avui té menys drets socials, més segregació i que atempta contra la cohesió social. Avui ens trobem amb una societat on la pobresa augmenta dia a dia i on els privilegis dels poderosos no es veuen afectats, amb una sanitat cada cop més en mans del sector privat i de menys qualitat per a la majoria, i ara també amb un avantprojecte de la llei educativa estatal amb la qual només podem sentir #wergonya. Una llei que representa un retrocés en la qualitat de l’educació i un atemptat a la igualtat d’oportunitats en atacar frontalment el sistema d’immersió lingüística i l’educació com un dret. I no solament això, ens trobem amb altres retrocessos: una visió mercantilitzadora de l’educació, una recentralització de les polítiques educatives, la consolidació de la segregació de l’alumnat per sexes, la potenciació dels centres privats concertats, i el plantejament d’un model adoctrinador i ideològic en què desapareix Educació per a la Ciutadania i s’incentiva l’estudi de la religió. L’educació s’ha de reconèixer i mantenir, ja que és evident que l’educació ha estat i és una eina clau de millora de la vida de les viles, barris i ciutats de Catalunya; hem de garantir una educació pública, en català i de qualitat per a tota la ciutadania. L’escola, el model educatiu, ha estat l’eina que ha permès la normalització del català i la promoció social, des de la igualtat d’oportunitats, de totes les persones. Ha estat un requisit indispensable per a la cohesió social del conjunt del poble català, i això és el que el PP i Wert es volen carregar. En resum, una mostra més de que no cal que la gent de Castelldefels ens eduquem, no sigui que de cop i volta ens sentim lliures, autònoms, i ens doni per voler promocionar-nos socialment.

Candela López · Grupo Municipal ICV-EUiA