Un total de 10 centres de Castelldefels, reconeguts com a escoles verdes

Un total de deu centres educatius de Castelldefels han rebut, per part de la Generalitat, el diploma que les acredita com a Escoles Verdes.

L’acte de lliurament dels diplomes als col·legis va tenir lloc el passat dissabte 15 de desembre al Prat de Llobregat

Un total de deu centres educatius de Castelldefels han rebut, per part dela Generalitat, el diploma que les acredita com a Escoles Verdes. L’acte de lliurament de diplomes, on estaven convocades totes les escoles de Catalunya que enguany obtenien reconeixement, va tenir lloc el passat dissabte 15 de desembre al Prat de Llobregat. A la foto, els representants dels centres educatius, amb el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament, Màxim Costa (AVVIC).

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Es plantegen tres grans objectius:

  • Ajudar els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre (currículum, gestió, relacions amb l’entorn, etc.).
  • Promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn.
  • Afavorir l’intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius. Fer xarxa.

El compromís de les escoles que han aconseguit el reconeixement va començar ja fa dos anys amb la inscripció d’un grup de mestres de cadascuna d’elles en un curs organitzat des de l’Ajuntament, que ja l’any 2010 va voler donar suport a aquesta iniciativa. La tasca desenvolupada ha estat molt important: s’ha redactat una diagnosi i un pla d’acció i s’ha fet un pla de cohesió on totes les parts de la comunitat educativa han hagut de comprometre’s amb la causa.

Ara però, queda la tasca més important: posar en pràctica una manera de fer les coses coherent amb aquest distintiu i treballar dur per aconseguir renovar-lo d’aquí a dos anys. Per fer això, els centres requeriran recolzar-se en tots els estaments que els formen i tots els estaments hauran de repensar la manera de fer.

Centres reconeguts com a escoles verdes a Castelldefels:

Escola Can Roca

Escola Edumar

Escola Frangoal

Escola Guinovart

Escola Lluís Vives

Escola Margalló

Escola Felissa Bastida

Escola Torre Barona

IES Sert

IES Mediterrània

IES Les Marines