EL PROJECTE COMENIUS a l’ESCOLA TORREBARONA de CASTELLDEFELS

EL PROJECTE COMENIUS a l’ESCOLA TORREBARONA de CASTELLDEFELS

Una miqueta d’història… Qui va ser Comenius?

La seva existència revela i recorda l’herència europea en matèria d’educació, d’aquí la seva elecció per a batejar aquest programa.

Comenius és el nom llatí de Jan Komensky (1592-1670), teòleg, filòsof i pedagog nascut en Moràvia, actual República Txeca, que va participar en les reformes educatives de diversos països europeus.

Se’l considera un dels fundadors de la pedagogia moderna i és conegut pels seus principis educatius desenvolupats en «La didàctica magna » (1626-1632), en la qual assenyala el seu concepte de l’ensenyament: «Ensenyar tot a tots».

Comenius va defensar l’educació perquè solament gràcies a ella l’ésser humà pot desenvolupar totes les seves possibilitats i dur una vida harmoniosa.

Entrem en matèria…

La nostra escola, l’Escola Torre Barona, participa en el projecte europeu “Comenius”.

Aquest projecte es durà a terme durant els cursos escolars 2012-1013 i  2013-2014. El programa té com a finalitat reforçar la dimensió europea en el camp de l’educació infantil, primària i secundària, promovent la mobilitat i la cooperació entre centres educatius de tot Europa.

Els països que tenim l’oportunitat de participar en aquest projecte som els següents: Polònia, República Txeca,  Alemanya, Itàlia, Turquia, Romania i Espanya.

Dos dels nostres companys i tres nens de cinquè  han anat de viatge a Polònia al mes de novembre. Han tornat amb la sensació d’haver sigut una experiència inoblidable i molt positiva. A més, han tingut l’oportunitat de compartir experiències amb la resta de  professionals d’altres països i han après moltíssim de la convivència amb les famílies dels nens i nenes participants.

Fa uns dies, dos companys més i una parella de nens han tornat de la visita a la República Txeca amb les mateixes impressions i, de la mateixa manera que en l’anterior viatge, han remarcat l’experiència enriquidora que suposa tant per a mestres com per a l’alumnat la participació en aquest projecte.

Durant aquest curs, tindrem l’oportunitat de visitar un país més, Alemanya. Més endavant, compartirem amb tots vosaltres les nostres sensacions i experiències.