La justícia veu indicis de delicte ecològic en l’increment del soroll que han hagut de suportar els veïns de zones residencials de Gavà i Castelldefels.

Judici per la contaminació acústica de la tercera pista del Prat

L’exdirector d’Aena i i el d’Aviació Civil aniran a judici per posar en funcionament la tercera pista de l’aeroport del Prat sense les garanties suficients

Fa 9 anys que la tercera pista del Prat va entrar en funcionament. En aquell moment, es va modificar la configuració d’aterratges i enlairaments, i els avions van passar a sobrevolar durant tot el dia una zona residencial, cosa que va provocar grans mobilitzacions veïnals. Es van emprendre accions judicials però el cas va ser arxivat fa 5 anys. Ara, però l’audiència de Barcelona l’ha reobert i ha posat data al judici. Serà el 16 de setembre i asseurà a la banqueta 4 alts càrrecs d’AENA, Aviació Civil i el Ministeri de Medi Ambient.

Els veins afectats es donen per satisfets, com apunta David Jurado, advocat de l’associació de veins de Gavà Mar: “Si des del primer moment s’haguessin fet les coses com es podien haver fet i s’ha demostrat que es podien fer, els veïns de Gavà Mar, de Castelldefels no haurien hagut de patir el que han patit.”

Aquesta serà la primera vegada que es jutgi a Espanya un cas de contaminació acústica d’un aeroport.