IRRESPONSABILITAT EDUCATIVA

El Departament d’Ensenyament pel curs 2013-14 redueix la oferta de P3 a l’escola  Josep Guinovart; fins arribar a tancar-la. Ho diuen amb la boca petita,amb eufemismes,perquè en definitiva per ells és només un  espai on posar el 4t Institut que no construiran. Les aules d’ infantil, acabades d’estrenar, i somiades durant anys per la comunitat educativa del centre, desapareixeran, però ens tornaran a fer falta quan la piràmide de població torni a canviar. No són ni tan sols valents per exposar què pensen fer en el futur, quines altres escoles tancaran. I l’Ajuntament, calla.

La responsabilitat dels governants és oferir solucions als problemes i encarar-los amb voluntat, propostes i planificació.  Un regidor d’educació  ha de tenir el coratge de defensar propostes de ciutat davant de l’equip de govern i davant la Generalitat, per corresponsabilitat L’actual regidor, el Sr. Barona  eludeix les preguntes als plens, o les respon amb vaguetats o amb frases inconnexes i, a l’hora d’explicar  quina és la proposta municipal, copia frases  i idees d’altres que sí tenim un model, dient que tenim models diferents.

És una irresponsabilitat per part CiU , però també per part de l’alcalde del PP, delegar una important, i obligada, responsabilitat a algú que ni hi entén ni s’hi compromet.

No calen  títols universitaris: cal creure en l’educació com a valor social i motor d’una ciutat. Cal creure en l’ensenyament públic de qualitat i cal pensar en Castelldefels.

CiU i PP van sumant irresponsabilitats politiques que  destrueixen el sistema educatiu públic, de manera conscient, posant, de nou, la crisi com a excusa i passant la pilota  a les famílies d’un i altre centre, quan parlem d’un tema de país.

Amb sentit de la responsabilitat , tal com demana la comunitat educativa,volem una escola –institut al Josep Guinovart: si les lleis es poden canviar per augmentar ratios, també s’han de poder canviar quan és voluntat majoritària del poble.

W. Churchill, difícilment acusable de comunista…, deia que el mal per la humanitat és que els seus  responsables “volen ser importants, i no útils”.

Castelldefels necessita polítics útils,un mapa escolar de qualitat i més sentit de la responsabilitat educativa per part del govern municipal .