Malgrat tot, plantem arbres!!

La crisi segueix  creixent i, ara per ara, de forma implacable. No obstant això, el 24 i el 27 del proppassat mes de febrer, més de 500 ciutadans i ciutadanes de Castelldefels (nois i noies  amb els seus pares i mestres) varen plantar prop de 1.000 arbres en una zona propera a la Deixalleria. L’atur laboral no s’atura, ans al contrari augmenta sense fre a tot l’Estat. Tanmateix, aquests escolars van decidir cavar la terra en favor d’un futur millor. No paren de sortir a la llum casos de corrupció política, d’espoliació, malversació i saqueig de fons públics. Malgrat això, la resposta d’aquestes comunitats educatives és adoptar, afillar-se, centenars de nous arbres: alzines, roures, arboços, savines…, per fomentar la diversitat vegetal i afavorir la prevenció d’incendis.

Els governs ens retallen sous, escapcen la sanitat pública i tanquen escoles. Mentrestant, alumnes de les escoles de Can Roca (500), Torre Barona, Margalló, Edumar, Guinovart i Garigot planten esperança pels turons de Castelldefels.

Des de la regidoria de Medi Ambient volem felicitar efusivament els participants en aquestes jornades. L’educació ambiental, el respecte per l’entorn, el coneixement de les dificultats i problemes que afecten el medi natural, penetren dins de les famílies a través de la tasca desenvolupada per aquests i aquestes escolars i els seus mestres. Deia Luther King: “Si sabés que el món s’ha d’acabar demà, jo, encara avui, plantaria un arbre”.